NEMA VIŠE DILEME! Sad je potpuno jasno da li će se održati Olimpijske igre u Tokiju

28. 02. 2020 - 13:16 | Ostali sportovi

Olimpijske igre u Tokiju će biti održane od 8. do 24. avgusta, kako je i planirano! U jeku širenja koronavirusa u Japanu, na manje od pet mjeseci od početka Olimpijskih igara, visoki zvaničnik tokijske kancelarije za pripremu ljetnjih Olimpijskih igara Kacura Enijo, izjavio je novinaru Rojtersa, da „Tokio nema plan B“ i da neće biti ni najmanjih promjena u vezi sa igrama.

Japan se godinama priprema za Olimpijadu, uloženo je oko 12 milijardi dolara, pa zvanični Tokio nastoji da razuvjeri svjetsku javnost da bi Igre mogle biti otkazane ili delocirane zbog straha od širenja koronavirusa. Iako u Kini, iz koje je virus krenuo, opada broj slučajeva novooboljelih, virus se očigledno brzo širi po svijetu, pa je tako i u Japanu evidentirano 200 zaraženih i pet sa najgorim ishodom.

korona-v
Predsjednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta Tomas Bah podžao je juče stav Tokija, rekavši da je MOK „potpuno posvećen“ da se Olimpijada održi u skladu sa planom i rasporedom.

U telefonskom intervjuu, Kacura Enijo je rekao da su organizatori svjesni prijetnje od koronavirusa, ali da ne namjeravaju da odlože najavljeno održavanje Olimpijskih igara u terminu od 24. jula do 9. avgusta.


- Ne razmišljamo o drugom scenariju. Lično, nemam nikakvu dilemu o tom pitanju - bio je izričit Enijo.
Izvor: alo.rs