OVO SU BIVŠE DJEVOJKE EDINA DŽEKE: Od nepoznate Emine do slavne Amre Silajdžić, PAST ĆETE U TRANS KAD IH VIDITE!

28. 02. 2020 - 15:47 | Druga strana sporta

Edin Džeko godinama je najpopularniji bosanskohercegovački sportista, a oni koji ga dobro poznaju, tvrde da ga novac i slava nisu promijeniti. Ostao je onaj dječak koji strastveno trči za loptom na obroncima Sarajeva, samo sada stari, zreliji i iskusniji.
 
Stručnjaci kažu da je i dalje uprkos ozbiljnijim godinama, i dalje jedan od najboljih napadača Evrope, a ove sezone u Romi igra preporođeno.

dzeko

A kako je njegov život izgledao prije dolaska u najbolje evropske klubove? Kako je živio, koju je školu završio, gdje je sada društvo s kojim je odrastao? Štošta iz njegovog života nije poznato, a u medijima se proteklih godinama na kapaljku dolazilo i do informacija o njegovom ljubavnom životu.

Ko su bile djevojke koje su u Edinovom životu imale svoje mjesto do dolaska fatalne Amre Silajdžić s kojom Džeko danas ima kćerkicu Unu?

Prva djevojka bh. Zmaja s kojom je svojevremeno potvrdio vezu bila je izvjesna Azra iz Sarajeva, ali razišli su se nakon što je on iz Željezničara otišao igrati u Češku Republiku. Zatim je u medije stigla vijest o Edinovoj vezi s poznatom sarajevskom TV voditeljicom Merimom Šemić, a nakon nje, Džeko se viđao s manekenkom Jelenom Jugović.

edin_dzeko-amra_silajdzic
 
Samo ove tri veze su potvrđene, a tračeva je u međuvremenu bilo bezbroj, sve dok u Džekin život nije došla najljepša Bosanka – model i glumica Amra Silajdžić. Danas žive skupa u luksuznoj vili u lijepom dijelu Rima, a nije poznato gdje će boraviti nakon što Dijamant završi karijeru.