JESTE LI ČULI ZA INDIJSKU DIJETU: Trenutno je broj 1 u svijetu! Najzdraviji način da očistite tijelo od toksina i SMRŠAVITE DO IDEALNE TEŽINE!

28. 02. 2020 - 15:50 | Druga strana sporta

Ako tokom trajanja dijete želite da se hranite zdravo, gubite kilograme, a pritom ne osjećate umor indijska dijeta je vaš savršen recept.

U zapadnim zemljama sve više postaje popularan indijski način ishrane, koji je zasnovan na jelima od riže, prenosi “Kurir”.

Ova dijeta se zasniva na tradicionalnoj indijskoj kuhinji, gdje dominiraju jela bogata ugljenim hidratima.

Na vrhu dijetalnog jelovnika nalazi se riža sa karijem i cimetom. Kari je vrlo popularan začin u Indiji, koji ubrzava metabolizam više od bilo koje druge namirnice. Iako se konzumira u malim količinama, kari ima mogućnost da sprečava rast masnih tkiva.

Nedavna istaživanja u Nizozemskoj su pokazala da uvođenjem karija u svakodnevnu ishranu možete izgubiti od 2 do 4 kilograma za dvije sedmice, bez posebnih izmjena u režimu ishrane.

Sa druge strane, aroma i sladak ukus cimeta smanjuju apetit. Cimet nježno obavija zidove želuca, stvarajući osjećaj sitosti.

O riži kao dijetalnoj ishrani dovoljno je spomenuti da kašu od riže ljekari preporučuju kod svih gastroloških problema.

Kuvani pirinač u kombinaciji sa mlijekom je izvrstan dijetetski proizvod, a jedna od najbitnijih funkcija je da čisti organizam od toksina.

5bdeb4a4-9808-4c2a-819a-2bc80a0a0a67-dijeta-690x480

To je razlog zbog kojeg Indija ima nisku stopu ljudi oboljelih od raka i drugih bolesti povezanih sa viškom holesterola.

Pirinač snabdijeva tijelo svim bitnim elementima, donoseći u svom sastavu puno vitamina i minerala, pri čemu posebno treba spomenuti vitamine B grupe i karoten. Pirinač još sadrži vitamin E, kalijum, fosfor, cink, gvožđe, kalcijum i jod.

Ono što je još jedno ljekovito svojstvo pirinča su osam esencijalnih aminokiselina, koje daju energiju, sprečavaju zamor mišića i povećavaju aktivnost cijelog organizma.

Sljedeći bitan sastojak Indijske dijete je crni čaj, koji smanjuje apetit, poboljšava varenje, eliminiše teške soli, metale, višak tečnosti iz organizma, a značajno umanjuje i tjelesne masnoće.
Izvor: hayat.ba