EMOTIVNO OBRAĆANJE MARIJE ŠARAPOVE: Najbolja teniserka se oprostila sa tenisom, A OVE RIJEČI SU RASPLAKALE SVIJET!

28. 02. 2020 - 17:52 | Ostali sportovi

Jedna od najboljih teniserki svijeta, Marija Šarapova odlučila je reći konačno zbogom tenisu. Ova 32-godišnja Ruskinja iza sebe ima zavidnu karijeru u kojoj je osvojila pet Grand Slam turnira uključujući i Wimbledon kojeg je senzacionalno 'uzela' 2004. godine.

Šarapova je za Vogue i Vanity Fair objasnila razloge zbog kojeg se povlači iz svijeta tenisa, a u jednom trenutku se pita 'kako ostaviti jedini način života koji poznaješ?'.

- Kako ostaviti terene na kojima si trenirala kao malo dijete, igru koju voliš i koja ti je donijela toliko suza i toliko sreće? Igru u kojoj si pronašla novu obitelj i navijače koji su te pratili više od 28 godina. Ovo je za mene sve novo, oprostite mi. Zbogom tenisu.

arapova

Foto: John DONEGAN / AFP / JOHN DONEGAN AFP

Šarapova se prvi puta na velikoj sceni pojavila na Wimbledonu kada joj je bilo samo 17 godina. Tada je stigla do senzacionalnog naslova, a dvije godine kasnije otitila se naslovom pobjednice i na US Openu, zatim i 2008. u Australiji. Osim spomenutih Šarapova je u dva navrata osvajala i French Open (2012. i 2014.).

- Tenis mi je otkrio neki novi svijet i pokazao mi koliko sam jaka. Što god odaberem kao svoj idući put, moje iduće poglavlje, moju iduću planinu i dalje ću se uspinjati i rasti - samo je dio emotivnog obraćanja Ruskinje koja je godinama oduševljevala svijet tenisa.

U karijeri je osvojila ukupno 36 naslova, a ima i srebrnu medalju s Olimpijskih igara u Londonu 2012. te naslov s ruskom reprezentacijom u Fed kupu iz 2008.

Također valja istaknuti kako je Šarapova svoj posljednji službeni meč odigrala protiv Donne Vekić u prvom kolu ovogodišnjeg Australian Opena gdje je poražena sa 6-3, 6-4.