OVO JE TAJANSTVENA I ŠARMANTNA SUPRUGA ROGERA FEDERERA: Isplivali detalji iz njene prošlosti koje niko nije znao!

28. 02. 2020 - 21:46 | Druga strana sporta

Tko je Miroslava Federer? Svi za nju znaju kao samozatajnu suprugu najboljeg tenisera svih vremena, Švicarca Rogera Federera, ali malo je poznata Mirkina prošlost. Medijima nije previše zanimljiva, ne nosi neke izazovne haljine i oprave, nije prenašminkana, ne razmeće se skupocjenim nakitom, satovima, torbicama, ne druži se previše s elitom, skromna je i zbog toga uglavnom ostaje ispod radara senacionalističkih medija i tabloida.

Svojeveremeno su joj čak pojedini slavni svjetski mediji predbacivali svašta zbog izgleda uz opaske da uopće ne izgleda kao žena vrhunskog sportaša, što je dakako vrlo ružno. Kažemo svojevremeno jer Mirka je danas jedna od najuvaženijih osoba u svijetu tenisa.

federer

No, tko je zapravo Mirka Federer? Rođena je 1. travnja 1978. godine, kao Miroslava Vavrinec, a do svoje druge godine živjela je u rodnoj Čehoslovačkoj, da bi se dvije godine nakon rođenja preselila u Švicarsku.

Ono što mnogi ne znaju ili su već zaboravili, Mirka je bila vrhunska tenisačica koncem prošlog i početkom ovog milenija. Reket je u ruke primila kao devetogodišnja djevojčica i to na nagovor slavne Maritne Navratilove. Nažalost, dogurala je samo do 76. mjesta WTA ljestvice jer su je u daljnjem napretku spriječile ozljede. Međutim, nastupila je na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyju. A tamo je upoznala svojeg budućeg, četiri godine mlađeg, supruga Rogera Federera.

federer1

Zanimljivo, prije nego što je ušla u odnos s Rogerom, Mirka je bila zaručena za jednog sultana.

Ipak 2009. godine Mirka i Roger su se vjenčali na intimnoj ceremoniji u Baselu. Svoj život i danas drže daleko od očiju javnosti i jedan su od najuzornijih parova, uz nijh se ne vežu nikakve afere, a imaju čak četvero djece, blizance kćeri Mylu i Charlene te dječake Lennyja i Lea.

mirka

Jedini put kada su kao par dospjelu u središte pozornosti bilo je kada se Federer posvađao sa Stanislasom Wawrinkom zbog Mirke. Naime, bilo je to 2014. godine kada je Mirka tijekom meča njezina supruga i Wawrinke dobacivala i provocirala Wawrinku s tribina, što ga je omelo pa ju je kasnije javno prozvao i posvađao se s Rogerom.

Miroslava je danas ipak uzor svim suprugama sportaša, svaki meč bodri Rogera s tribina i to poprično vatreno, a to je očito dobar recept jer je Federer vlasnik čak 20 Grand Slam titula.