Odlaže se duel Srbije i Norveške, EVO I ZBOG ČEGA?!

28. 02. 2020 - 22:58 | Fudbal

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da igranje utakmica bez prisustva navijača nije dugoročno rješenje, nakon što je epidemija koronavirusa napravila veliku pometnju u organizaciji sportskih dogadjaja

Drugi uzastopni vikend pojedine utakmice u italijanskom fudbalu, uključujući i veliki derbi između Juventusa i Intera, igraće se pred praznim stadionima, u pokušaju da se spriječi širenje virusa.

- Mislim da dugoročno nije održivo igrati utakmice pred praznim stadionima. Svaki organizator takmičenja na kraju mora da odluči šta je najbolje. Kratkoročno, (bez navijača) to može biti rješenje, kako bi se nastavila takmičenja. Ali, ne možete zamisliti da se igra nekoliko mjeseci takmičenja bez publike- rekao je Infantino uoči sastanka sa čelnicima fudbala u Sjevernoj Irskoj.

srbija

Na reprezentativnom nivou, planirane su utakmice u martu, uključujući i prijateljski meč Italije i Engleske.

Utakmice ragbista Italije i Irske su već otkazane, posle zahteva vlade u Dablinu. U engleskoj Premijer ligi klubovi su oprezni, ali se utakmice igraju prema rasporedu. Upitan da li će reprezentacije igrati u martu, Infantino je odgovorio:

- U ovom trenutku ništa ne bih isključio- rekao je Infantino, a zatim nastavio:

- Nadam se da nikada nećemo ići u tom pravcu... Ne možemo potcijeniti situaciju i reći da je to ništa, ali ne smijemo pretjerano da reagujemo i da paničimo. Moramo da slijedimo uputstva koja su dali nadležni- naveo je Infantino.