Nagašima ostvario prvu pobjedu na Velikoj nagradi Katara

08. 03. 2020 - 21:19 | Autosvijet

 

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Tecuta Nagašima došao je do prve pobjede u karijeri pošto je slavio na Velikoj nagradi Katara, prvoj trci sezone Moto2 kategorije Svetskog šampionata.


Nagašima je prvi trijumf, a ujedno i prvi podijum, upisao na 70. trci u karijeri, i to deset godina pošto je njegov sunarodnik i sada pokojni Šoja Tomizava postao prvi pobjednik u istoriji Moto2. Tomizava je izgubio život na Velikoj nagradi San Marina 2010. godine.

Mladi Japanac je u cilju imao nešto manje od jedne i po sekunde prednosti u odnosu na Lorenca Baldasarija iz Ponsa, dok je treće mjesto pripalo motociklisti Italtransa Enea Bastijanini.

Otvaranje sezone je pružilo mnogo uzbuđenja, a do samog finiša nije se činilo da će podijum tako izgledati. Vozač VR46 tima Luka Marini je držao vođstvo tokom dvije trećine trke, a najbliži pratilac bio mu je Džo Roberts iz Amerikan rejsing tima. Italijanski motociklista je na polovini trke odvojio na više od sekunde od rivala, ali nije uspio dugo da zadrži tu prednost i polako je počeo da posustaje.

nagasima1

Baldasari je polako počeo sa napadima na Robertsa, a to je pokrenulo i vozače koji su ih sledili, među kojima je bio i Nagašima. Kada je Japanac preuzeo vođstvo brzo se odvojio od pratilaca, dok se iza njega vodila borba za preostala mesta na podijumu, u kojoj su se najbolje pokazali italijanski motociklisti.

Roberts je bio četvrti, 131 hiljaditinku iza Bastijaninija, a slijedili su ga Remi Gardner iz SAG tima i vozača Spid Apa Horhea Navara. Najbolju desetoricu kompletirali su Marsel Šroter, Aron Kane, Ćavi Vjerhe i Tom Luti, dok Marini nije završio trku, pošto ga je u samom finišu sa staze izbacio Džejk Dikson.

Svjetski šampionat u motociklizmu trebalo bi da se nastavi 5. aprila Velikom nagradom Amerika.
Izvor: sportklub.rs