Korona virus jači od bivšeg srpskog UFC borca: Nakon pet godina se bori u Srbiji, ali bez publike! EMOCIJE SU NA VRHUNCU

12. 03. 2020 - 17:43 | Borba >> MMA

Bivši član UFC organizacije Bojan Veličković radiće borbu u Vrbasu u organizaciji SBC Revenge 27, ali na žalost bez navijača

Počelo je odbrojavanje do početka velikog MMA spektakla u Vrbasu gde će glavni akter SBC Revenge 27 biti jedan od najboljih boraca mješovitih vještina koji je Srbija ikad imala – „srpski čelik“ Bojan Veličković.

U borbi večeri naš najveći as na UFC sceni, gdje više ne nastupa od 2019, jer nije produžio ugovor, ovaj put boriće se protiv neporaženog majstora parterne borbe iz Brazila Danila Kvadrada Souza, u vrhunskom internacionalnom MMA spektaklu koji će biti održan u Sportskoj hali CFK 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova.

Na žalost zbog mera Vlade Srbije ova borba kao i sve tokom ove večeri radiće se u praznoj dvorani.

korona1

Foto:SBC

Nakon mnogobrojnih nastupa preko okeana Bojan se vraća u Srbiju kako bi se na SBC spektaklu vratio na pobedničke staze. Trenutno živi i trenira u američkom gradu Denveru u klubu Easton Trening Centar i član je jednog od najboljih timova na svijetu - “Elevation Fight Team”.

Prije njih bio je član ATT-a iz Majamija, takođe velikog kluba svjetskog renomea. Rođeni novosađanin bori se u velter kategoriji i njegov dosadašnji skor pobeda, poraza i neriješenih borbi je 16-10-2.

Istinski borci nikada ne odustaju, ne znaju za predaju i odstajanje, već hrabro koračaju do konačnog cilja. Takvog kova i kalibra, istrajnog i nesalomivog je i „srpski čelik“ kojeg se domaća MMA scena uželjela.

Umjetnik tog magičnog oktagona, Veličković je svjestan da mora maksimalno biti spreman i zbog protivnika, ali još više zbog svih ljubitelja ove veštine koji će doći i bodriti ga do konačnog uspjeha.

korona2

Foto:SBC

- Izuetno sam motivisan za borbu koja me čeka u Vrbasu. Ambicije su uvek jednosmjerne – ići ka vrhu. Mislim da je moj posljednji meč u Srbiji bio 2015. godine.

-  Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri i vjerujem da ću sav moj uloženi radi i trud ovekovečiti pobedom, odlučnost i volja za željeni rezultat su tu. Protivnik je po mjeri, stamen i iskusan, a to podrazumjeva da je čvrst borac i da će pružiti snažan otpor što garantuje sjajan meč“ – objašnjava Veličković.

Mnogo je radio, vrijedno vježbao i finalizirao je pripreme koje su bile veoma naporne.

- Pripreme su protekle odlično. Tokom ovih priprema sam krenuo i da radim posao u jednoj firmi koja mi je dala veoma fleksibilan raspored kako bih mogao da stignem na sve timske treninge. Pored toga, u večernjim časovima radim i kao instruktor brazilske džiu-džice u matičnom klubu u Denveru što mi dodatno pomaže, jer kroz držanje treninga i ja dosta učim i usavršavam svoje vještine.

- Što se tiče finansijske podrške, mnogo mi pomaže moja porodica i neki bliski prijatelji. Ovom prilikom bi se takođe zahvalio organizaciji SBC koja mi je izašla u susret time što mi je omogučila dolazak u Srbiju desetak dana prije meča kako bih se bolje prilagodio na veliku vremensku razliku (osam časova) i završio pripreme u rodnom gradu uz podršku porodice.

- Svjestan sam svoje psihofizičke spremnosti na kojoj sam dosta radio, jer smatram da je MMA veština u kojoj psiha preovladava, svjestan sam i koliko mogu, a uz to ni jednog trenutka ne potcjenjujem protivnika“.

Veličković je radio šest mečeva u UFC-u gdje je zabilježio dvije pobjede (za jednu je dobio bonus za KO večeri, kad je nokautirao domaćina u Švedskoj Niko Musokea). U najvećoj svjetskoj organizaciji moćnih kombinacija različitih borbenih stilova Bojan je dva puta izgubio na podeljenu odluku sudija (jednom u Australiji od domaćina, gdke je bio po mnogima mnogo bolji) i jednom na odluku sudija protiv Daren Tila koji je jedna od najvećih MMA zvijezda današnjice. Nakon odrađenih šest mečeva u UFC-u srpski MMA as potpisao je za PFL gdje je čak bio polufinalista 2019. i bio je na korak do borbe za milion dolara. Cilj „srpskog čelika“ je povratak na UFC „ratište“.

- Oktagon" je svaki dan, bez izuzetka, bio i ostao moj posao i moja ljubav. Cilj mi je da u narednim mečevima zabilježim nekoliko pobjeda i time obezbjedim sebi povratak u UFC koja je najveća i najprestižnija svjetska organizacija. U meni i dalje ima žara, snage i volje za velika djela, još nisam sve pokazao šta mogu i znam u „vatrenom ringu“.