ON JE NAJBOGATIJI NBA IGRAČ: Njegovo bogatstvo je iz dana u dan sve veće, A SVE ZAHVALJUJUĆI OVOME

21. 03. 2020 - 07:56 | Košarka

Ovaj 32-godišnjak je 2010. godine izabran na draftu od strane Washington Wizardsa, gdje je proveo četiri godine, a zatim je igrao još za Utah Jazz, Brooklyn Netse, Philadelphiju, te Indiana Pecarese.

U tom periodu Booker je zaradio oko 30 miliona dolara od ugovora, no pravi posao ovaj američki košarkaš napravio je van parketa, pa se njegovo bogatstvo iz dana u dan približava iznosu od milijarde dolara

Još dok je bio na koledžu Booker je s prijateljem i cimerom pokrenuo nekoliko kompanija. Njihov broj se konstantno povećava, kao i bogatstvo bivših cimera.

Ulaži oni u sve i svašta. Počeli su s nekretninama u nekoliko država, zatim su se umiješali i u razne druge poslove koje su im iz dana u dan donosile milione dolara i jako su blizu da postanu milijarderi.

Uporedo s igranjem košarke Booker je gradio pravo poslovno carstvo. Iako mu košarka nije bila potrebna, on je ipak nastavio igrati, no od 2018. godine je bez tima.

Tokom profesionalne karijere Booker je igrao sasvim solidne role u svojim timovima, a karijeru je okončao s prosjekom od sedam poena po meču.
Izvor: sportsport.ba