AMERIKA JE NA NOGAMA On bi trebao biti prvi izbor drafta: Ova grdosija stiže u NBA, nadmašit će Ziona, ali i LeBrona! JE LI OVO UOPĆE ČOVJEK?!

21. 03. 2020 - 14:58 | Košarka

 

Zvijezda Džordžija univerziteta Entoni Edvards (Anthony Edwards) objavio je da nakon samo jedne koledž sezone u američkoj NCAA ligi odlazi među NBA profesionalce.

Talentirani bek saopćio je da će se prijaviti za predstojeći draft najjače svjetske košarkaške lige. Edvards, veliki kandidat za prvi izbor NBA drafta, predvodio je sve debitante u NCAA ligi sa prosjekom od 19,1 poen.

Tome je dodao 5,2 skoka i 2,8 asistencija u dresu Buldogsa koji su imali omjer od 16-16 prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa.

- Džordžija će uvijek biti moj dom, ali sam spreman odnijeti moju igru na naredni nivo. Odlučio sam se prijaviti na NBA draft 2020. Počinje naredno poglavlje - objavio je Edvards.

Predviđa se da 18-godišnjak iz Atlante, visok 196 centimetara i težak 102 kilograma, neće biti plasiran slabije od petog mjesta na draftu. Na kojoj bi poziciji tačno mogao biti izabran, bit će jasnije nakon što se bude znao redoslijed prema kojem će NBA timovi birati igrače.

No, tačan redoslijed i dalje je neizvjestan zbog toga što se još ne zna da li će NBA sezona biti nastavljena zbog pandemije. NCAA sezona već je prinudno okončana. NBA draft trebao bi se održati u junu.
Izvor: avaz.ba