Radila je sedam dana vježbe koje radi Dženifer Lopez i nije vjerovala šta se dešava s njenim tijelom! OVO JE FENOMENALNO

22. 03. 2020 - 10:10 | Bikini
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bez obzira na to da li Dženifer Lopez dovodi svoje tijelo vježbanjem do savršenstva zarad uloge u nekom filmu ili svoje obline pokazuje izvanrednim performansima na bini, čini se kako ova pedesetogodišnjakinja zna kako da očuva vitku liniju, piše Insider.

Ona je poznata po tome što ima rigoroznu ishranu, izbjegava da konzumira kofein, alkohol i prerađenu hranu, ali takođe ima i disciplinu kada je vježbanje u pitanju.

Radi sa dvoje trenera, Dejvidom Kiršom i Trejsi Anderson,  i kombinuje treninge visokog intenziteta, treninge snage, kik-boks i vježbe trbušnjaka.

Jedna devojka je, tokom sedam dana, pokušala da prati njenu fitnes rutinu i vidi kako izgleda vježbati kao Dženifer Lopez.

vezbe-815x458

Prvi dan: Fokusiranje na gluteus

Jedna od stvari kojima se ova djevojka najviše radovala jeste Kiršov fokus na “manje je više, skraćene vežbe”.

Trener obično daje Lopezovoj 30 do 45 minuta vježbi čitavog tijela, kako bi uradila dosta toga za što kraće vrijeme. Ipak, ova djevojka je razdijelila poteze, kako bi dala svojim mišićima potrebno vrijeme da se odmore.

- Počela sam “platipusovim hodom”, što je Kiršova vježba za oblikovanje gluteusa i unutrašnjosti butina Lopezove. Iznenađena sam time koliko brzo je moja zadnjica počela da “gori” kada sam radila “platipusov hod”, koji me podsjeća na bočno hodanje  sa čučnjem, osim što su mi ruke iza glave i “veslam” naprijed-nazad u plivajućem čučnju, umjesto da se pomjeram sa strane na stranu.

Nakon što sam uradila 10 ponavljanja unapred i 10 ponavljanja na suprotnu stranu, gluteus mi se zagrijao i bila sam spremna za sljedeću vježbu. Mislim da ću razmisliti o tome da zamijenim svoje šetnje sa bočnim čučnjevima ovom vježbom, jer već osjećam da je ovaj pokret bolji u izgradnji mišića moje zadnjice i unutrašnjih butina.

Nakon ovoga sam uzela tegove od četiri i po kilograma u obe ruke po jedan i počela sa drugim njenim vježbama za donji dio tijela.

Uradila sam 20 ponavljanja široko postavljenih čučnjeva, iskorake unapred, iskorake sa strane, ukrštene iskorake i čučnjeve na po jendoj nozi. Noge su mi se tresle tokom ove vježbe, ali sam pokušala da nastavim i drugi set vježbi. Ja sam, zaista, neko ko se ponosi time što ima relativno dobru snagu u donjem dijelu tijela, ali nisam baš navikla da radim neke varijante ovih vježbi, kakve Lopezova radi – kaže ova djevojka.

Drugi dan: "Trbušnjaci su me boljeli nakon što sam pokušala gomilu vježbi koristeći loptu za pilates"
 

- Ovaj dan počela sam veoma uzbuđena zbog vježbi centralnih mišića, koje Dženifer praktikuje, što uključuje dosta pokreta koje nikada ranije nisam koristila.

Počela sam sa 20 ponavljanja “ruskih uvrtanja”  (sjedenje sa nogama odignutim od zemlje i uvrtanje gornjeg dijela tijela), "pajk ap" plankova(stanete u visoki plank i brzo približavate noge grudima i vraćate ih nazad), dizanja medicinke iznad glave, prebacivanje medicinke u sjedećem položaju sa strane na stranu, “džeknajf” sa težinom ( legnete ravno naleđa, u rukama držite teg i približavate noge i ruke jedne drugima istovremeno), kao i okretanja torzoa uz pomoć elastične trake.

U ovom trenutku jedva da sam mogla da sjedim, ali pročitala sam da neke vježbe koje J.LO radi za definisanje trbušnjaka podrazumijevaju pilates loptu, tako da sam morala i njih da probam.

Uradila sam nekoliko vježbi na lopti za pilates i pokušala na njoj da uradim makazice, što je vježba kada održavate ravnotežu svojim stomakom, pilates loptu držite stopalima u vazduhu i radite “makazice” napred-nazad.

Za kraj sam radila plank 30 sekundi sa svake strane i pokušala da izdržim u plank poziciji 30 sekundi, na medicinki. Tu sam bila iscrpljena, ali i uzbuđena zbog toga kako će moji trbušnjaci izgledati – kaže ona o drugom danu vježbanja.

Treći dan: "Pokušala sam sa “Spajdermen” trbušnjacima i nije uspjelo"


- Ne mogu se sjetiti kada su me trbušnjaci posljednji put ovako boljeli. Mišići za koje nisam znala ni da postoje u gornjem i bočnom stomaku, bili su mi upaljeni, čineći sjedenje u krevetu velikom borbom.

U jednom intervjuu, Kirš je rekao da, kada se nalazi u škripcu sa vremenom, Lopezovoj daje da radi “Spajdermen” trbušnjake na "Bosu" lopti. Ova vježba djeluje na ruke, grudi i trbušnjake i, u osnovi, zahtejva da podignete koljena do grudi dok, istovremeno, radite sklekove.

Imam problem i sa tim da radim regularne trbušnjake, tako da sam se, sa strahom, potrudila da uradim ove, balansirajući na "Bosu"  lopti.

Umjesto njih, odlučila sam se na to da pokušam modifikovanu verziju, pri čemu će mi jedno koljeno biti na podu, dok pokušavam da podignem drugo.

Sljedeće sam radila dodirivanje ramena dok radim sklekove, čučnjeve na posebnoj spravi, vježbe za bicepse sa tegovima od dva kilograma i vježbe za tricepse sa težinom od četiri i po kilograma. Uradila sam dva seta od po 10 ponavljanja i završila trening osjećajući se iscrpljeno, ali odlučno.

Ukoliko je ovo ono što je potrebno kako bih imala super izvajane ruke, kao Dženifer Lopez tokom nastupa na Superboulu, onda je vrijedno napora – govori ona o trećem danu vežbanja.

Četvrti dan: "Imala sam svoj prvi čas kik-boksa"


- Narednog dana sam se probudila, a ruke i ramena su mi gorjeli. Uprkos tome, odlučila sam da danas pokušam kik-boks, koji je jedan od mnogih stvari koje Lopezova radi kako bi održala vitku liniju. S obzirom na to da mi je ovo prvi čas, pokušala sam da se istegnem nekim joga pokretima, prije nego što počnem sa treningom.

Odmah sam osjetila da sam van elementa. Iako volim časove standardnog boksa, ovo se čini kao potpuno drugačiji nivo održavanja fokusa i ravnoteže kako bih uspjela da mi noge i ruke rade u tandem.

Osjećala sam se prilično izgubljeno tokom čitavog časa, koji uključuje i vježbe visokog intenziteta, poput “skok-čučanj-sklek” i “skok-čučanj” vježbi, koje pomažu u povećavanju srčanog ritma.

Iako sam potpuni početnik u ovome, bila sam načisto znojava kada sam završila trening. I dalje više volim časove običnog boksa, ali sam ubjeđena i da bi moje iskustvo sa kik-boksom bilo bolje, da sam se samo malo više navikla na njega – kaže ona dalje.

Peti dan: "Moji prijatelji i ja mislimo da je moja zadnjica više podignuta sada"


- Ovog jutra sam dobila neke komplimente od svojih prijatelja vezano za to kako moja zadnjica dobro izgleda u farmerkama. Ne znam da li je to zbog jučerašnjih vježbi ili od napornih vježbi za donji dio tijela od prije par dana, ali me definitivno dosta motivisalo da radim još neke vježbe za noge i gluteus danas.

Ovog puta pojačavam trening, radeći dvije serije od po 10 ponavljanja platipusovog hoda i zaista osjećam kako mi zadnjica gori, dok uzimam svoje tegove od po četiri i po kilograma.

Ovog puta, takođe, radim i 10 ponavljanja svega: široko postavljenih čučnjeva, iskorake napred, nazad i ukrštene iskorake, kao i čučnjeve na jednoj nozi. Zatim počinjem drugu seriju istih vježbi.

Na kraju svih ponavljanja, noge su mi se tresle i morala sam da sjednem, ali ovog puta mi je ipak bilo dosta lakše.

Šesti dan: "Odlučila sam da stvarno ciljam na svoje trbušnjake"
 

- Nikada nisam mislila da ću ovo reći, ali bila sam prilično uzbuđena zbog toga koliko su me noge bolele narednog jutra, naročito otkad smatram da neke od ovih vježbi za donji dio tijela zaista djeluju.

Danas sam počela sa 20 ponavljanja “pajk ap” plankova, ruskih uvrtanja, podizanja medicinke iznad glave, prebacivanja medicinke sa strane na stranu i rotacija torzoa.

Sada mi je bilo dosta teže da uradim ove pokrete nego ranije jer još uvijek imam upalu trbušnih mišića od prije par dana.

Nekako se plašim vježbi sa loptom za pilates, pa počinjem sa 30 sekundi planka, a zatim po još 30 sekundi plankova sa obe strane. Završavam "pajk apovima" i “makazicama” koje su, takođe, dosta teže danas zbog toga što me bole ruke, ramena i noge.

Na kraju sam morala da legmen na prostirku na čitav minut jer sam bila iscrpljena – priča ona o šestom danu vježbi.

Sedmi dan: "Do kraja mog vežbanja, ruke su me bolele na dobar način"
 

- Koliko god bilo divno videti neke trenutne rezultate vkežbanja, čitavo tijelo me boli i, u suštini me moli da završim ovonedeljno vježbanje.

Iscrpljena sam, ali pokušavam da završim ovaj izazov, tako da moram da usvojim pozitivan stav po pitanju ovih “Spajdermen” sklekova. Umjesto da podignem noge u stranu kako to Spajdermen radi, odlučila sam da pokušam sa nekoliko običnih sklekova, dok balansiram na "Bosu" lopti.

Ovaj pokret je i dalje težak, ali u stanju sam da uradim dva skleka na "Bosu" lopti.

Novi.ba/Telegraf