McGregor se oglasio pred najtežu borbu u karijeri : "Želim da se obratim svojoj naciji.."

24. 03. 2020 - 18:44 | Borba

 

Irski UFC borac Conor McGregor pozvao je vlasti u svojoj državi da proglase potpuni karantin i zatvore aerodrome.
Irac je poručio kako bi cijeli svijet trebao biti ujedinjen i ispoštovati kućnu izolaciju kako bi pobijedili koronavirus.


"Želim da se obratim svojoj naciji, ljudima u Irskoj. Želim reći, dok svi raspravljamo o potpunoj izolaciji, osjećam da upravo to moramo uraditi. Svaki trenutak u kojem raspravljamo o ovome je dragocjen. Prepoznajem tešku borbu kada je vidim i jedna takva nas sada čeka. Želim da pozovem svoj narod, veliki narod Irske. Ova borba treba nas sve. Svi smo zajedno u crvenom uglu, čekamo zvono. Zbog toga se moramo udružiti i sami pozvoniti, uključujući i ljude širom svijeta. Prava izolacija mora početi i mora početi odmah. U karantin moramo svi. Ujedinjeni", poručio je McGregor i dodao:

"Moramo zatvoriti naše aerodrome, obustaviti sve poslove koji nisu od ključnog značaja. Moramo prekinuti putovanja koja nisu od ključnog značaja. Znam da će naša nacija odgovoriti na ovu ozbiljnu situaciju i uraditi sve bez pogovora. Vrijeme je za pravi karantin i spremni smo. Sudbina naše velike Irske ovisi o ovome. Ovo je moj prijedlog i molim se da se to dogodi. Moramo poduzeti mjere koje su poduzele države koje su teže pogođene. Samo mi to moramo uraditi brže. Imamo prednost, možemo vidjeti šta dolazi. Međutim ako ne iskoristimo tu prednost, onda ne možemo očekivati drugačiji rezultat", rekao je McGregor.
Izvor: klix.ba