POBUNA U BARCI: Igrači traže momentalni raskid ugovora, A TEK KAD ČUJETE RAZLOG

24. 03. 2020 - 23:02 | Košarka
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

UPRAVA Barcelone održala je sastanak s kapetanima nogometne, košarkaške i rukometne momčadi vezano za rezanje plaća dok traje izvanredno stanje u Španjolskoj zbog kaosa uzrokovanog koronavirusom.

Košarkašku sekciju predstavljao je i kapetan, 33-godišnji hrvatski centar Ante Tomić koji je sa svojim zamjenikom Pau Ribasom razgovarao s generalnim direktorom kluba.

Međutim, sastanak nije najbolje prošao. Katalonski Mundo Deportivo piše da je došlo do razmimoilaženja u stavovima između igrača i uprave te da španjolskom košarkaškom velikanu prijeti raspad.


Bivši igrač Barce i sadašnji generalni direktor Nacho Rodriguez sastao se s Tomićem i Ribasom kako bi im predložio drastično rezanja plaća do kraja sezone od čak 70 posto važećeg ugovora.

Nakon sastanka Tomić i Ribas su održali sastanak s ostalim igračima preko WhatsApp poruka kako bi im objasnili što klub od njih traži. José Ignacio Huguet, novinar Mundo Deportiva došao je do informacija kako je prijedlog uprave razbjesnio dobar dio igrača. Neki od njih su odmah poručili kako će zatražiti raskid ugovora ako prijedlog bude prihvaćen.

 

Mundo Deportivo piše kako je klub dao rok do sutra da se izjasne oko ove teme kako bi nove mjere mogle stupiti na snagu u idućih 48 sati.

Podsjetimo, Barcelona je ove sezone uložila u košarkašku momčad rekordnih 50 milijuna eura.

Broj umrlih u Španjolskoj je oko tri tisuće, a oboljelih je više od 40 tisuća čime je Španjolska najpogođenija europska zemlja nakon Italije.

Brojne kompanije u Kataloniji, ali i čitavoj Španjolskoj, najavile su otpuštanja dok je 47 milijuna stanovnika u kućama.

"Barcelona sada ne prima nikakve prihode pa je uprava prisiljena donijeti ovu mjeru. Plaća će se rezati samo profesionalnim sportašima, ali ne i ostalim zaposlenicima kluba", rekao je izvor iz kluba.

Prvenstva su zaustavljena do daljnjeg pa nema prihoda od ulaznica i televizijskih prava, a zatvoreni su i Barcelonin muzej, najposjećeniji u Kataloniji, te trgovine s dresovima i suvenirima. Španjolska je zabranila ulazak u zemlju stranim turistima, zatvoreni su hoteli, hosteli i plaže.
Izvor: Index.hr