POKUŠAO SE VRATITI U BIH ALI NIJE USPIO, ZAGLAVLJEN U MADRIDU ZBOG KORONA VIRUSA "Situacija je teška..."

25. 03. 2020 - 15:52 | Druga strana sporta

Osvajač zlata sa kadetskom reprezentacijom BiH 2015. godine ostao zaglavljen u Madridu.

- Situacija u Španiji je jako loša, tako da želim stvarno da apelujem da ljudi u Bosni i Hercegovini situaciju u vezi s virusom korona shvate ozbiljno, da poštuju pravila i da ne izlaze iz stanova bez razloga, poručio je ovo iz Madrida, jednog od najvećih žarišta u Evropi, košarkaški reprezentativac BiH Njegoš Sikiraš (21).

Mladi Paljanin i član Fuenlabrade, ekipe koja se takmiči u elitnoj Endesa ligi, prije desetak dana pokušao je napustiti Španiju, ali zbog zatvaranja granica pojedinih zemalja, prije svega Srbije, preko koje je trebalo da se vrati kući, nije uspio u toj nakani, tako da sve vrijeme pandemije virusa korona boravi u zemlji koja je uz Italiju najveće žarište u Evropi. Situacija u Španiji se komplikuje iz dana u dan, sve je veći broj zaraženih i umrlih, a Sikiraš je za Nezavisne govorio kako provodi vrijeme u izolaciji daleko od svoji najbližih.

sikira-scaron

- Trenutno nema nikakve mogućnosti da se vratim dok se ovo ne smiri malo. Situacija je teška, posebno u Madridu, gdje se nalazim. Iskreno, straha za sebe nemam, što ne znači da se ne pridržavam pravila, ali za svoju porodicu i prijatelje i te kako imam, kaže talentovani košarkaš i evropski kadetski prvak sa BiH iz 2015. godine.

Sikiraš naglašava da se tamošnje stanovništvo uglavnom pridržava svih uputa od nadležnih, kao i da su kontrole na ulicama rigorozne.

- Ovdje je sve strogo pod kontrolom, nema izlaska na ulicu osim ako nije do marketa ili apoteke, obavezno se moraju nositi dokumenti sa sobom jer su kazne jako rigorozne - od 600 do 3.000 evra ako te policija uhvati da šetas ulicom, rekao je Sikiraš i dodao:

- Dane provodim gledajući TV, igrajući Playstation s prijateljima, te trenirajući koliko god je moguće u stanu. Svi su ovo jako ozbiljno shvatili, ne treba previše paničiti, ali treba poštovati pravila da se ovo što brže završi.

Za kraj je košarkaš Fuenlabrade istakao da on kao i svi njegovi saigrači nisu bili testirani te da se svi osjećaju dobro. Istakao je nadu da će se sve ovo brzo završiti, da će uskoro ponovo moći na teren, kao i da što prije vidi svoju porodicu.

- Španija je jedna od najboljih zemalja u svijetu što se tiče medicine, ali jako se teško bori s ovim virusom, a gdje smo tek mi, tako da je bolje da svi budemo strpljivi, koliko god je to moguće, i da provodimo vrijeme u kući sa svojim najbližim, jer neko u ovom trenutku nije u mogućnosti da bude, zaključio je sjajni Njegoš Sikiraš.

Podsjetimo, bh. košarkaš je 2017. godine postao član Fuenlabrade, a u međuvremenu je igrao još za ekipe Avila i Tormes. Ugovor sa španskim prvoligašem veže ga do 2022. godine.

Novi.ba/Oslobođenje