NURKIĆU JAVILI DA VIŠE NE IGRA ZA ČUVENI NBA KLUB, a onda je Bosanac uradio nešto o čemu priča čitav svijet

29. 03. 2020 - 13:07 | Košarka

NAJBOLJI bosanskohercegovački igrač u povijesti NBA lige Jusuf Nurkić trebao se vratiti košarci 15. ožujka, skoro godinu dana nakon teškog loma noge. No samo nekoliko dana ranije NBA liga je prekinula sezonu nakon što se doznalo da je centar Utah Jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom.

Protekla srijeda označila bi točno godinu dana od Nurkićeve ozljede, a tim je povodom NBC Sports napravio videointervju s Bosanskom Zvijeri.

nurkic2

Nurkić je u NBA stigao 2014., kao 16. izbor drafta, nakon što se košarkaški afirmirao u Cedeviti, a prve dvije i pol sezone proveo je u Denver Nuggetsima, koji su ga u veljači 2017. trejdali u Portland odlučivši se za Nikolu Jokića kao svojeg stožernog centra.

Iako je teško reći da su Nuggetsi pogriješili opredijelivši se za Jokića, Nurkić je trejd shvatio osobno pa je u razgovoru za NBC na pitanje o prvoj utakmici protiv bivše momčadi odgovorio priznanjem što je prvo učinio kad je doznao da mijenja klub.

nurkic1

"Kad me agent nazvao i rekao mi da idem u Portland, prvo sam pogledao kalendar da vidim kad igramo s Denverom. Označio sam datum i čekao taj dan. Naravno, kad mijenjaš klub, svašta se događa, putuješ, moraš se pripremiti mentalno i fizički. Čak i sad kad sam se sjetio postao sam nervozan na sekundu zbog svega što se događalo, ali bilo je kul, prihvatio sam tu utakmicu kao svaku drugu", rekao je Nurkić.

No njegova izvedba na toj utakmici zaista je pokazala da je bio posebno motiviran. Tog 28. ožujka 2017. zabio je Nuggetsima čak 33 poena, što mu je i dalje najbolji učinak NBA karijere. Iz igre je gađao 12/15, s linije slobodnih bacanja 9/11, a ubilježio je i 15 skokova te dvije blokade.

Ispostavilo se da je trejd iz Denvera zapravo bio odličan za njegovu karijeru jer se sjajno uklopio u Blazerse i postao jedan od njihovih stožernih igrača.
Izvor: index.hr