MESSI KAO BUNTOVNIK

Barcelonin Če Gevara predvodi pobunu u Kataloniji

31. 03. 2020 - 11:01 | Drugi pišu >> Fudbal

Katalonija je na nogama, jer je u jednom danu na Kamp nouu izbila revolucija koju će rukovodstvo Barcelone morati gasiti kako zna i umije, jer je na njenom čelu najbolji od najboljih - Lionel Mesi (Messi).  

Kapiten i legenda Barcelone ogorčen je na upravu kluba zato što je preko tamošnjih medija javno pritiskala igrače da pristanu na smanjenje plaća bez obzira na to što su oni u internim pregovorima s rukovodstvom kluba najavili da će to rado učiniti kako bi se sačuvala radna mjesta zaposlenih u klubu.

Argentinac je jučer poručio u saopćenju da svi igrači prihvataju prijedlog o smanjenju plaća za 70 posto, a teško i da su imali drugačiji izbor u trenutku kada, usljed pandemije koronavirusa, ljudi ostaju bez posla i egzistencije.

No, time se nije završio i tihi sukob između uprave i igrača. Mesi i saigrači su pisanje medija o ovoj temi prethodnih dana shvatili kao posljedicu curenja informacija iz uprave kako bi se na igrače izvršio pritisak da se žrtvuju tokom krize i prikažu u javnosti kao pohlepni i nedovoljno solidarni prema ostalim zaposlenima.

Mesi to nije dozvolio. Kontraofanziva koju je pokrenuo protiv uprave kluba, glavna je tema u medijima širom planete, a ugledni francuski "L'Equipe" predstavio ga je na današnjoj naslovnoj stranici kao Barceloninog Če Gevaru (Che Guevara), revolucionara i buntovnika.