ON JE PRIJE 11 GODINA PORAZIO FURIJA, a onda je nestao bez traga: Zinut ćete kad čujete GDJE JE I ŠTA RADI LEGENDA BOKSA DANAS

31. 03. 2020 - 22:39 | Borba

 

John McDermott i danas se često prisjeti boserskih dana, posebno noći kada se borio s Tysonom Furyjem.

Nakon sedam borbi, koje je sve pobijedio nokautom u prve četiri runde, Fury je prvi pravi test dobio od kolege Engleza Johna McDermotta u septembru 2009. Borba je bila bliska iako je Fury proglašen pobjednikom po bodovima u kontroverznim okolnostima.

"Naravno da me to još uvijek nervira", rekao je McDermott za Sky Sports, dodavši: "Ne kažem da bih se borio za svjetsku titulu, ali to bi mi u to vrijeme pomoglo. Još malo novca kada u boksu nije bilo puno novca. On je sada milioner, a ja radim na željeznici popravljajući podzemne kablove".

Fury je tada imao samo 21 godinu i bio je na početku svoje velike bokserske karijere, bio je izuzetno nadaren, snažan, dok je McDermott bio veteran s 30 borbi. Bio je rival koji je na kraju Furyju došao kao odskočna daska.

furyy1

"Mislili su da ću lako pasti. Sjećam se da mi je trener nacrtao liniju od 2,5 metra i rekao: 'Ovo je Tyson Fury'. Hmm, razmišljao sam, kako da pogodim tako visokog frajera?", priča McDermott.

McDermott je u toj borbi zadavao udarce Furyju, ali ovaj se nije predavao.

"U trećoj rundi sam ga uspio dobro zahvatiti, ali vratiio se, vidio sam da je hrabar i da je izdržljiv. U osmoj rundi sam mislio da ću ga dobiti, ali pokazao se da je jak kao bik", istakao je.

I kada je očekivao da će mu pripasti pobjeda, sudac je digao ruku Furyja.

"Bio sam šokiran kada sam vidio da sudija drži njegovu ruku. To je ludo, ne znam kako je to moguće?", pita se i 11 godina kasnije bivši engleski bosker.

S druge strane, Fury je naravno tvrdio da je zaslužio pobjedu.

McDermottova karijera završila je prije sedam godina s rekordom 28-8. Nikad nije postao britanski prvak, zbog čega najviše žali. Na kraju, dok je Fury na vrhu svijeta i sa milionima zarađenih od boksa, McDermott radi u željeznici i prisjeća se noći kada je pobijedio Furyja, ali opet izgubio.
Izvor: sportsport.ba