SRBI PONOSNI! NOVAK ULAZI U HISTORIJU, NJEGOVA IZJAVA NAPRAVILA TOTALNI HAOS ! Nešto što je u početku bila šala, sad je ispalo PREDSKAZANJE!

01. 04. 2020 - 14:28 | Tenis

Gledajući samo sport pandemija koronavirusa možda je najteže pogodila tenis, jer se turniri smjenjuju iz nedelje u nedelju.

Nažalost postoje realne šanse da je ova sezona već završena jer je skoro nemoguće nadoknaditi sve za sada  odložene turnire.

Ova odluka bi značila da je Srbin upravo uradio nemoguće.Rijetko ko je bolje upućen u dešavanja u tenisu od direktora četiri grend slem turnira. Kada treba saopštiti neku neugodnu odluku, javnost se obično umilostivi, tako što oni daju naznake toga. Ovog puta je Kreg Tajli, direktor Australijan opena, pogodio tačno u glavu:

Tenis je posljednji sport koji se može vratiti normalnom takmičenju. Smatram da se neće igrati u 2020. godini. Teniseri moraju da putuju po cijelom svijetu, što je teško u ovoj situaciji. Ipak, treba da se pripremo za najgore, a nadamo najboljem - rekao je Tajli i dodao.

"Brojni turnir su otkazani, znamo da tenis nećemo gledati do 7. juna, da će Rolan Garos biti sedam dana nakon US Opena, Vimbldon je pod znakom pitanja...Situacija nije ohrabrujuća. ATP i WTA će se potpuno promeniti u narednim mesecima. Logično, nekoliko turnira je već otkazano, ali biće ih još mnogo otkazanih u  ovoj godini", zaključio je prvi čovjek grend slem turnira u Melburnu.

2157335-ffff01-epa-ls

Ova nepopularna odluka bi značila da je Novak Đoković uradio nešto do sada nemoguće.

. Novak može da postane prvi teniser u istoriji  koji je neporažen završio sezonu!

Činjenica je ova godina je trajala neuporedivo manje,  odigrano je tek dva i po mjeseca tenisa, ali ne mijenja stvar.

Novak je u tom periodu imao skor od 18-0 (ukupno 21 pobjeda u nizu).

 Zanimljivo je da kada su ga upitali na turniru u Dubaiju koji mu je cilj ove godine rekao je bez oklijevanja:

"Želim da ostanem neporažen cijele sezone - šalim se, ustvari ne! Ne šalim se! Zašto da ne", bio je jasan Novak.

Poruka koja je isprva naišla na smijeh i samo pokazala samopouzdanje najboljeg tenisera svijeta sada izgleda kao predskazanje.

U ovom sveopštem haosu uslijed koronavirusa Novak bi mogao da postane jedini teniser koji je sezonu završio bez poraza.

Koliko god da je kratka sezona, ipak je jedini u istoriji i to će biti zauvijek zapisano.

Novi.ba/Kurir