JUSTIN COBBS TVRDI

Najbolji igrač Budućnosti: Niko nas u ABA ligi ne bi dobio u playoffu, previše kvalitete imamo

01. 04. 2020 - 16:59 | Košarka

Sezona je u ABA ligi prekinuta jedno kolo prije kraja regularnog dijela. Situacija je i dalje otvorena što se tiče nekih mjesta. Primjerice, Zadar je posljednji, ali ga može spasiti pobjeda na gostovanju kod Crvene zvezde uz poraz Mege ili Krke. Partizan je osigurao prvo mjesto, Budućnost će u eventualni nastavak sezona kao drugoplasirana, Cedevita Olimpija bi mogla ostati bez polufinala itd...

Kombinacija je dosta unatoč samo jednom kolu koje nije odigrano, a pitanje je hoće li i kada. Sve dok pandemija ne dozvoli ponovno loptanje pod košarkaškim obručima, ne možemo i nećemo praviti planove oko nastavka sezone. Ali možemo ponešto rekapitulirati, kao što je Justin Cobbs napravio u razgovoru za Pobjedu. 

Najbolji igrač Budućnosti dao je zanimljivu izjavu u vezi s potencijalnim nastavkom sezone. 

"Siguran sam, bilo ko u ABA ligi nas ovog proljeća ne bi mogao pobijediti u seriji koja se igra u tri ili pet utakmica, odnosno na dvije ili tri pobjede. To je tako, toliko talenta i kvalitete imamo", smatra najbolji igrač Budućnosti.

Bivši igrač zagrebačke Cedevite ove sezone ima prosjek od 15,7 poena, pet asistencija, 2,1 skok i 1,3 ukradene lopte, uz valorizacijski indeks 18,6 po čemu je drugi pojedinac lige, pored toga što je prvi strijelac i asistent podgoričkog sastava.