NIZOZEMAC BI MOGAO PREĆI NA OLD TRAFFORD

Engleski mediji: Juventus se riješava De Ligta, ali neće na Nou Camp!

01. 04. 2020 - 23:25 | Fudbal >> Transferi

Jedna od najvećih transfer trakavica prošlog ljeta bila je ona oko Ajaxova stoperskog čuda, Matthijsa De Ligta.

Nekoliko među najvećim klubovima Europe bilo je zainteresirano za potpis kapetana Kopljanika, no na kraju je kao pobjednik (ili ''pobjednik'' pokazat će se) isplivao Juventus. Mladi defenzivac za 75 miliona eura se pridružio Staroj dami.

No njegov start nije bio baš iz bajke. Odmah na International Champions Cupu pokazao je da je od krvi i mesa te kao i svi, podložan kiksevima. Ipak, Manchester United, koji je bio među favoritima za njegov potpis još ljetos, i dalje vjeruje u njegove kvalitete.

Budući da nisu uspjeli tada, nadaju se da će ga dovesti u narednom periodu te upariti s Harryjem Maguireom i oformiti najskuplji stoperski par u povijesti klupskog nogometa. Naravno, ukoliko i koliko to okolnosti nakon vrhunca pandemije koronavirusa dozvole.

Nizozemac je započeo većinu utakmica ove sezone iako ga je Maurizio Sarri znao i posjesti na klupu, a u 27 utakmica bio je i strijelcem dva gola, od kojih je jedan bio odlučujući za tri boda protiv gradskog rivala Torina.

Bilo kako bilo, Ole Gunnar Solskjaer veliki je ljubitelj ovog igrača, a konkretni novčani iznosi za sada se ne spominju. Vrijednost igrača po Transfermarktu i dalje je upravo ona za koju je i doveden u Torino, 75 miliona eura. U slučaju da ovaj transfer propadne, na Old Traffordu imaju spremne alternative. Jedna od njih zove se i Kalidou Koulibaly.