LOŠE IM SE PIŠE

Dinamo će zbog novonastale situacije izgubiti pravo bogatstvo

01. 04. 2020 - 23:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Zagrebački Dinamo odmah po izbijanju krize, unatoč drugačijim uputama od strane UEFA-e i FIFA-e, odlučio je poduzeti drastične mjere. Jednostrano je, bez konzultacija s igračima i ostatkom djelatnika, odlučeno da im se odreže trajno trećina godišnjih primanja, dok će se druga trećina moći naplatiti tek kroz pola godine od prve sljedeće službene odigrane utakmice.

To je dovelo do raskola uprave i igrača sa stručnim stožerom, koji je otpušten, a sada se samo očekuje da klub napusti i trener Nenad Bjelica. Njemu u Dinamu ne žele dati otkaz jer bi morali platiti preveliku odštetu, stoga čekaju da tvorac najvećeg uspjeha 'plavih' prinudno to sam napravi.

Tako je nastala opća pomutnja zbog pet milijuna eura koliko dobivaju ukupno Bjelica i njegov stožer, što je tek pet posto od prihoda zarađenih u UEFA-inim natjecanjima i transfera zarađenim u ovih godinu dana.

Sada Sportske novosti donose nove informacije, a vezane su baš uz naplatu transfera u posljednjih nešto manje od godinu dana. Prema njihovim napisima, Dinamo bi sveukupno mogao izgubiti - odnosno naplatiti tek nekad kasnije u budućnosti -  oko 10,5 miliona eura.

Konkretnije, sedam i pol miliona eura je trebalo doći sveukupno od rata za Benkvoića, Šunjića, Ćorića i Rrahmanija, kao i premije od dva miliona eura za Olmov plasman u Ligu prvaka s RB Leipzigom. Tu je još i dodatnih milion i pol eura koji bi stigli od UEFA-e za reprezentativce koji bi išli na Euro te rada solidarnosti za Matea Kovačića, između ostalog.