U IŠČEKIVANJU BARAŽA SA NAŠOM REPREZENTACIJOM IRSKA NAPRAVILA TOTALNI PEOKRET: Ovome se niko nije nadao! Ostali bez vodećeg čovjeka

05. 04. 2020 - 12:10 | Fudbal

 

Odgoda Evropskog prvenstva 2020. godina ubrzala je i planiranu promjenu selektorske pozicije nogometne reprezentacije Republike Irske pa je Stephen Kenny zamijenio Micka McCarthyja.

Trener mlade irske reprezentacije je treba preuzeti seniorski tim nakon prvenstva ovog ljeta, ali će sada tim voditi na turniru 2021. godine, ako se Irska tamo plasira kroz baraž.

"Ovaj potez omogućava Stephenu vrijeme da isplanira sve aktivnosti oko polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke kasnije ove godine", objasio je Irski nogometni savez u saopštenju.

Kennyjev debi bit će u duelu protiv Slovačke, a ovaj duel je već dva puta odgođen, baš kao i drugi polufinalni par između Sjeverne Irske i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

u17-bih-irska12

O sličnim problemima morat će se pozabaviti i u Nogometnom savezu BiH budući da je ranije sklopljen dogovor sa selektorom Dušanom Bajevićem i njegovim stručnim štabom o saradnji za utakmice baraža te mečeva na Evropskom prvenstvu, ukoliko bi se BiH plasirala na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Budući da je Euro zbog novonastale situacije  odgođen za ljeto 2021. godine, a mečevi baraža do daljnjeg, Bajević i ljudi iz saveza morat će očito postići neki drugi dogovor.

Osim toga, na jesen slijede i dueli u Ligi nacija pa se očekuje kako će Nogometni savez BiH, baš kao i Irci, na vrijeme riješiti sve probleme i otkloniti sve moguće špekulacije o tome ko će voditi našu reprezentaciju u budućnosti.
Izvor: klix.ba