Bh. fudbaler otkrio kako provodi vrijeme u izolaciji: Stalno igram šah, volim tu igru

05. 04. 2020 - 18:35 | Fudbal

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, te fudbaler moskovskog Dinama, Toni Šunjić, razgovarao je za zvaničnu stranicu kluba o tome kako provodi vrijeme u karantinu, te o susretima prije nego je pandemija koronavirusa prekinula sva takmičenja širom Evrope i svijeta.

"Mislim da možemo biti zadovoljni ukupnim rezultatom iz proteklog perioda. Uzeli smo šest bodova od devet mogućih, što je ujedno i dobar rezultat. Nezgodno je što smo izgubili od Spartaka. Bilo bi bolje da smo njih pobjedili, a izgubili od nekog drugog protivnika. Ne bi škodilo toliko i šteta je, naravno, što smo bili prisljeni da prekinemo prvenstvo. Bili smo u dobroj formi, mogli smo nastaviti pobjednički niz, ali moramo sada misliti na zdravlje, jer je ono najvažnije", kazao je na početku razgovora za zvaničnu stranicu kluba Šunjić.

toni-sunjic23

Po povratku iz Sočija, bh. fudbaler je radio i trenirao od kuće, a onda je klub organizovao treninge putem video linka, kojeg vodi kondicioni trener.

"Moram reći da su časovi super. Radimo neke vježbe koje do sada nismo radili. On pokušava napraviti dobre vježbe kao što su s gumom", kazao je Šunjić.

On je potom otkrio kako provodi vrijeme u samoizolaciji.

"Šta radim kod kuće? Stalno igram šah. Volim tu igru. Gledam serije. Čini mi se da to svi rade. Kuham ponekad, ali vrlo rijetko, jer u osnovi to cura radi", istakao je na kraju razgovora Toni Šunjić.

 

Sport.ba/Oslobođenje