BECKAMOVA TRENERICA OTKRIVA GREŠKE KOJE LJUDI PRAVE TOKOM VJEŽBANJA Samo uz ova tri savjeta možete imati izvajano tijelo!

05. 04. 2020 - 23:06 | Bikini

Beckhamova trenerica otkriva greške koje se prave tokom vježbanja

“Cilj postaje vitka figura i među ženama jača strepnja da će od dizanja utega postati muškobanjaste. Osim toga, osobni treneri mogu biti skupi zbog čega se mnogi okreću Instagramu koji smatraju svojevrsnim vodičem i kopiraju savjete influencera, a to može dovesti do loše forme i ozljeda”, piše Independent koji je zbog toga kontaktirao Shonu Vertue, bivšu trenericu umirovljenog nogometaša Davida Beckhama.

screenshot-14

Ova Australska fitness stručnjakinja otkrila je koje tri greške žene najčešće čine u teretani.

“Toliko je osnažujuće podizati teške stvari”, kaže Shona. “Ženama često daju u ruke ružičaste bučice što smatram suludim jer je ženska torba puno teža od toga. Moramo biti snažnije nego što nas se učilo kroz historiju”, ističe.

screenshot-15

Vertue pojašnjava da je mnogim ženama cilj, na primjer, samo se riješiti sala na trbuhu pa pretražuju efektne vježbe za taj dio tijela, a zanemaruju sve ostalo. “To nije realno. Ne možete smanjiti tjelesnu masnoću na određenom dijelu tijela. Tijelo treba gledati kao cjelinu. Radite i čučnjeve i iskorake i sklekove. Na koncu ćete manje vremena vježbati jer ćete s vremenom raditi složenije vježbe koje istovremeno zahvaćaju više mišićnih skupina”, dodaje.

screenshot-17

Iako Instagram može biti koristan alat, ne treba slušati svakog korisnika. “Mnogi kopiraju ono što vide, ali rade to pogrešno. To ima učinak na estetiku, a i rizikujete ozljede. Važno je potražiti stručan savjet”, zaključila je poznata trenerica.

Sport.ba/Body