Benjamin Lukomirak za SPORT.BA: U Veležu sam doživio najljepše trenutke karijere

24. 04. 2020 - 11:39 | Drugi pišu >> Fudbal

U jeku pandemije koja je zadesila čitav fudbalski svijet, pa tako i bh.fudbal, obavili smo razgovor sa bivšim igračem Veleža iz Mostara Benjaminom Lukomirakom.

 

Benjamin Lukomirak -

                                                                (fk.igman.com)

Sport.ba:

Pozdrav Benjamine, prinudna pauza nastupila je odmah nakon nastavka sezone. Kako se to odražava na sam tim i igrače?

B.L :  "Pozdrav Vama i Vašem portalu. Pa sigurno da je loše po sve ljubitelje fudbala, a samim tim i na nas i naš klub, kao i  na citavu ligu. Odradili smo odlične pripreme te  spremni ušli u prvenstvo ali nas je ovo sve vratilo na početak. "

 

Sport.ba: 

Kako vrijeme provodite u karantinu i je li Vas strah da će ekipa ispasti potpuno iz takmičarskog ritma?

B.L:  "Sto se tiče igraca, održavamo formu koliko možemo, sigurno da to nije na nivou kao sa ekipom ali šta je tu je."

Sport.ba

 U prvom kolu nastavka odigrali ste jedan vrlo dobar meč u Tešnju protiv favorizovanog domaćima. Je li se moglo više, makar do boda?

B.L: "A naravno da smo mogli, imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili, dobili smo i crveni karton i nastavili se boriti. Primili smo go iz penala 5 minuta prije kraja, i ponovo smo mogli izjednačiti ali nismo imali sportske sreće."

Sport.ba: 

Kao igrač sa relativno malo godina imaš veliko iskustvo igranja Prve lige FBiH, kakvo je tvoje mišljenje o njoj i planiraš li se zadržavati ?

B.L: "Liga se svake godine popravlja u svim segmentimaa. S obzirom da svi znamo u kakvom stanju je bila mogu reći da se podigla na jedan ozbiljan nivo.
Što se tice mog ostanka u ligi u klubu, ni ja ne znam zbog trenurno nastale situacije sta će se tačno dešavati , al sigurno da imam ponuda. Međutim, ovdje mi je lijepo u svom sam klubu,  svom gradu, vidjet ćemo šta će biti u nastavku."

Sport.ba:

Jedan ste od najstandardnijih igrača Igmana i ujedno kapiten. Kako ste zadovoljni svojim nastupima?

B.L: " Po povratku u Igman, mislim da sam na svakoj utakmici dao svoj maximum, i doprinos ekipi unutar terena i izvan njega. Ali sam zadovoljann svojim igrama, što je najbitnije nemam povreda hvala Bogu."

Sport.ba:

2016. godine praviš transfer u Češku ( HFK Trebic ) iz FK Velež Mostar, možeš li nam opisati taj period tvoje karijere ?

B.L: "U  Veležu sam proveo lijep period karijere,  i odigrao dobre utakmice poslije kojih sam dobio mnogo poziva za nastavak karijere. Možda sam malo i požurio sa odlukama, mogao sam puno bolje izabrati,  ali mlada glava, brzo donošenje odluka me malo i koštalo. U Českoj mi je  isto bilo lijepo, brzo sam se navikao na njihov stil igre pa mi je sve bilo lakše u nastavku.."

 

Sport.ba: 

U Veležu ste igrali famozni hercegovački derbi sa Zrinjskim, kakav je osjećaj igrati jednu takvu utakmicu ?

B.L:  " Iskreno po meni je to nešto što se pamti čitav život, nevjerovatan osjećaj od samog dolaska na teren do povratka kući.  Mislim da je to nešto najljepše što jedan mladi igrač može doživiti.."

                                                                                               (Facebook)

I za kraj našeg razgovora,

Imate li ikakvih informacija kada bi mogao uslijediti nastavak sezone, te gdje možemo očekivati Igman na kraju takmičenja?


B.L: " Vjerujte da ne znam, to za sada još uvijek niko ne zna. Mnogi klubovi su u pali u krizu zbog Korone, mnogi nisu isplatili igrače. Ako se liga nastavi mislim da mi ne bi trebali strahovati, mislim da smo daleko od zone ispadanja, i trebamo to pametno privesti kraju, naravno ako se nastavi prvenstvo.."

 

(A.T / Sport.ba)