OVO JE DŽORDANOVA KĆERKA KOJA JE BILA GOTOVO NEPOZNATA Danas je BIZNISMEN i priznaje, MORALA JE GUGLATI O TATI

16. 05. 2020 - 09:52 | Košarka
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako je biti kćerka najpoznatijeg čovjeka na svijetu? Kako se nositi sa tim što je tvoj tata postao sinonim za uspjeh, kao da ima Midin dodir.

Besmrtan za života, legenda prije nego je ušao u tridesetu... Džasmin Džordan (27) kaže:

- Divno. Jer ja o svemu tome: pojma nisam imala - započinje kćerka najvećeg košarkaša svih vremena.

screenshot-8

Njen otac Majkl Džordan danas ima 57 goina. Kad se rodila već je bio najbolji ikada.

Srušio je dinastije Birda i Medžika, predvodio Dream Team, zasjeo na tron NBA lige, zauvijek promijenio i košarku i sport uopšte.
ESPN-ov dokumentarac "Posljednji ples" sada svima pokazuje ono što NBA navijači znaju oduvijek. Uživanje je bilo gledati Najvećeg kako igra košarku, ali živjeti sa tom abnormalnom opsesijom pobjedama često je bio horor.

- A možda, na poslu. Meni je bio: tata. Onaj koji me voli, grli, štiti, koji me otkad znam za sebe do dan-danas zove: "moja princeza" - priča Džesmin, a prenosi "24sata.hr".

screenshot-6

- Kako ide koja epizoda tako se čujemo ili razmijenjujemo poruke. Nisam imala nikakav prethodni uvid u dokumentarac. A niti me zanimalo, niti mi je o tome šta dokumentarac prikazuje tata pričao kad sam bila dijete.

Utisak joj je isti kao kod stotina i stotine miliona drugih ljudi.

- Nakon prve četiri epizode kad smo se čuli rekla sam samo: "Opa, matori... Stvarno si najbolji svih vremena"! Kao klinka o tome ništa nisam znala. To je moj tata, obožava me i ja njega. Baš me bilo briga kojim se poslom bavi.

screenshot-7

Naravno, nemoguće je bilo ne osjetiti da je u nekoj posebnoj priči.

- S godinama, da. Kako sam rasla naravno da mi je postajalo čudno zašto ama baš svi obožavaju: mog tatu! Okej, shvatila sam da je poznati sportista i da je zbog toga na televiziji i u novinama. Ali baš toliko ludilo... To je bilo čudno.

Objašnjenje je potražila kao što bi bilo koja tadašnja tinejdžerka.

- Ja sam, dakle: guglala ime vlastitog oca. Da vidim u čemu je tu stvar. Ok, ja ga obožavam jer je moj tata i jer je divan tata, ali... Mislila sam si: "Ti si samo moj stari. Ne može stari biti toliko kul". Ispalo je da sam loše mislila- smije se Džasmin u intervjuu za "The Associated Press".

screenshot-9

- Sad u priči o Bulsima vidim i neke sličnosti sa čovjekom koji me odgajao. Kad provjerava kako je Ker ili razgovara s Pipenom da bi održao taj motiv, tu vatru u njima. Tako je mene znao da motiviše da naučim za peticu, učio me da želim samo najbolje, da izvlačim maksimum iz potencijala koji imam. A meni je bilo bitno samo da prođem razred.

Priprema za život odrasle žene...

- Znao je da ćemo braća i ja zbog njega biti pod lupom javnosti, i u dobru i u zlu. Tako da... Jeste, kako sam rasli potrudio se da budemo čvrsti i ne podležemo svakakvim "informacijama" na televiziji, na internetu, u novinama.

screenshot-11

Ona je danas biznismenka, izvršni direktor jednog poznatog proizvođača sportske opreme. Brine se od početka do kraja o sportistima koji predstavljaju brend njenog oca. 

Ona je maja 2019. godine po prvi put postala majka, ali niko još uvek nije vidio kako izgleda unuk legendarnog Majka (a nije da nisu nudili veliki novac!). Ona je vjerena za Rakim Krismasa, američkog profesionalnog košarkaša koji brani boje Ormanspora u Superligi Turske.

Sport.ba/Blic