NAKON ZADNJE EPIZODE DŽORDANOVOG DOKUMENTARCA "Kukoč nije bio samo žrtveno janje. Bio je jako, jako dobar igrač"

18. 05. 2020 - 15:25 | Košarka
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Emitiranjem devete i desete epizode završen je megapopularni Netflixov dokumentarac The Last Dance koji se bavi karijerom Michaela Jordana i sjajnim Chicago Bullsima iz devedesetih godina.

Glavna tema posljednjih epizoda je sam naslov dokumentarca, odnosno posljednji ples Bullsa u finalu doigravanja 1998. godine kad su osvojili šestu i svoju posljednju titulu prvaka.

screenshot-20

Američki mediji jučer i danas analiziraju sve viđeno u 10-satnom filmu, a CBS je odvojio pobjednike od gubitnika. Među pobjednicima je i Toni Kukoč, koji je podigao puno prašine na samom početku serijala. Hrvatskog košarkaša nije bilo u prve četiri epizode i svi američki mediji pitali su se je li moguće da je Kukočev značajan doprinos Bullsima potpuno izostavljen.

No Netflix i ESPN su mudro šutjeli pa se Kukoč konačno pojavio u petom i šestom nastavku, u kojemu smo mogli vidjeti kakav je tretman imao kod Jordana i Pippena. Najbolji igrači Bullsa nisu voljeli Kukoča zbog činjenice što ga je menadžer Jerry Krause favorizirao, a vrhunac animoziteta vidio se na Olimpijskim igrama kad su Jordan i Pippen u prvoj utakmici uništili svojeg budućeg suigrača.

 

"Kukoč je jedini igrač koji nije u Hall of Fameu kojemu je posvećen dio filma. Vidjeli smo što su mu Jordan i Pippen napravili na otvaranju Olimpijskih igara, ali vidjeli smo i da je zabio 16 poena uz devet asistencija u finalu. Nema puno igrača koji bi preživjeli takvo mentalno i fizičko udaranje od strane Jordana i Pippena i onda se vratili u takvom stilu.

Kukoč je ispao i heroj u Pippenovoj najružnijoj epizodi. Kad je Scottie odbio ući u igru u doigravanju 1994. godine, Kukoč je zabio koš za pobjedu protiv Knicksa. Kukoč nije bio samo žrtveno janje u sukobu Jordana, Pippena i Jerryja Krausea. Kukoč je bio jako, jako dobar i opasan igrač", piše CBS.

Sport.ba/Index