Overeem: Ne pričajte gluposti o Miočiću

18. 05. 2020 - 15:48 | Borba

Overeem ostvario je veliku pobjedu na posljednjem UFC-ovom eventu u Jacksonvilleu. 

Na startu borbe protiv Walta Harrisa, borca koji je bio u nizu od 12 pobjeda nokautom, umalo je završio nokautiran, a onda je legendarni Nizozemac krenuo u kontranapad. Prvo je high-kickom zaljuljao Harrisa, a onda ga krošeom poslao na pod i ondje završio borbu te stigao do 46. MMA pobjede i treće u četiri posljednje borbe.

Nakon borbe 40-godišnji Overeem je poručio kako mu je cilj i dalje UFC-ova titula. Najbliže tronu najjače MMA organizacije bio je 2016. godine, kada je u borbi za titulu izgubio od Stipe Miočića.

screenshot-23


"Još uvijek lovim tu titulu. Svjestan sam da je stigla posljednja faza moje karijere i zanimaju me samo dvije stvari - lov na titulu i završetak karijere", rekao je Overeem nakon velike pobjede.

Nizozemac će priliku za naslov morati zaraditi kroz još neku borbu jer se prvo čeka da aktualni prvak Miočić i Daniel Cormier odrade treću borbu, a onda priliku u šampionskom meču dobije Francis Ngannou.

Posljednjih mjeseci Miočić je na udaru UFC-a i mnogih boraca jer se nije borio od kolovoza prošle godine. Overeem je stao u obranu američko-hrvatskog borca.

"Stipe sam donosi svoje odluke i ne možete okolo pričati da se boji. Mislim da je to glupost. On je čvrst tip i to je više puta dokazao."

Miočić: Borit ću se s Cormierom

screenshot-24

Nedavno je Stipe poručio da će se uskoro boriti protiv Cormiera te slavnog borca umiroviti obranom titule.

"Već sam rekao da ću se boriti protiv Cormiera. On samo voli dizati buku. Moj tim radi na osiguravanju lokacije za trening i datuma borbe. Da nisam ozlijedio mrežnicu, već bih se borio i umirovio Cormiera", poručio je 37-godišnji Miočić rivalu s kojim se u posljednje dvije godine borio dva puta.

Miočić je UFC-ov rekorder teške kategorije po broju obrana naslova, u karijeri je odradio 22 borbe i izgubio tri, od Cormiera, Juniora dos Santosa i Stefana Struvea. Cormier je već najavio da će mu sljedeća borba biti posljednja u velikoj karijeri.

Sport.ba/Index