EVO ŠTA DŽUMHUR MISLI O NOVAKOVOJ IDEJI da se teniseri odreknu dijela zarade u korist siromašnih! Ovo će ŠOKIRATI SVE!

19. 05. 2020 - 15:57 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je i tokom pauze zbog koronavirusa trenirao kako bi spreman dočekao nastavak sezone.
Iako još uvijek neće biti zvaničnih ATP turnira, Damira uskoro očekuju dueli u Beogradu gdje se i nalazi protekla dva mjeseca.

"Moj prijatelj je vlasnik teniskog kluba u Beogradu pa mi je dozvoljavao da treniram i u vrijeme najvećih restrikcija u Srbiji. Koristio sam terene sa još jednim igračem i to mi je puno pomoglo da ostanem u formi", kaže Damir.

Džumhur je istakao kako je vrijeme bez turnira iskoristio na najbolji mogući način.

screenshot-102

"Radio sam na nekim stvarima koje inače ne radim ili nemam priliku da im se mnogo posvetim. Ovo je bio jedini period u karijeri kada sam imao puno vremena za korekcije i uspio sam popraviti forehand i servis. Kondiciju sam održavao u stanu i nadam se da će se ovi pomaći osjetiti na terenu. Kada bi se sada sezona nastavila imao bih snage za duge mečeve. Mislim da sam trenutno jedini teniser u regionu koji je maksimalno spreman", poručuje Džumhur.

Tenisa neće biti najmanje do 31. jula, ali je Janko Tipsarević organizovao jedan veoma jak regionalni turnir u Beogradu koji počinje 15. juna.

"Nastupit će skoro svi najbolji teniseri iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Mađarske i možda Španije. Igrao bi se u grupama dvije sedmice, a onda bi se turnir nastavio nakon dvosedmičnog odmora. Također uskoro i Sport Slub organizuje jednodnevni turnir na kojem ću nastupiti", rekao je Džumhur koji je istakao kako postoji mogućnost da se pokrene regionalna liga koju je predložio Goran Ivanišević.

"Razgovarao sam i sa Novakom Đokovićem na tu temu. Ideja je dobra, alii trenutno ne mogu ništa više govoriti o tome", kaže Džumhur.

Ideja Novaka Đokovića da se najbogatiji teniseri odreknu dijela novca kako bi pomogli onim koji su slabije rangirani i koji su praktički ostali bez prihoda tokom pauze je dobra, smatra Džumhur.

screenshot-103

"Žao mi je što je maksimalna suma koju su igrači mogli dobiti samo 5.000 dolara, ali i to je dobro s obzirom da nemaju mogućnost nikako da zarađuju. Novce su dobili igrači koji su plasirani od 101. do 500. mjesta na ATP listi, ali tu ne spadam ja s obzirom da sam imao veliku zaradu u protekle dvije godine i tako i treba biti", govori Damir.

Naš najbolji teniser ističe i kako je tokom pauze radio i na psihičkoj pripremi.

"Radio sam na psihološkoj pripremi i bolje se osjećam. Izolacija mi je godila da smanjim nervozu. Oslobodio sam se stresa, a vidjet ćemo da li sam u tome i uspio kada počnu takmičarski mečevi. Volio bih da se vratim kao novi Damir i u tom smislu, poručio je Damir Džumhur.
Izvor: klix.ba