Vlasnik Bullsa ljutit zbog kraja dokumentarca: Jordan zna da nije bilo tako

20. 05. 2020 - 15:03 | Košarka

Desetodijelni dokumentarac Posljednji ples završio je riječima Michaela Jordana kako je uvjeren da bi cijela šampionska generacija Chicago Bullsa ostala još jednu godinu zajedno i pokušala osvojiti sedmi prsten da im je klub ponudio jednogodišnje ugovore.

Time je zapravo nastavio svoj narativ, koji je provlačio kroz cijeli film, da je isključivi krivac za raspad generacije generalni menadžer Jerry Krause, koji je u svojim nedovršenim memoarima iznio svoju istinu.

screenshot-5

"Ako pitate sve dečke koji su osvojili naslov 1998. bi li prihvatili jednogodišnji ugovor da pokušaju uzeti i sedmi, što mislite bi li ga potpisali? Da, potpisali bi. Bih li ja potpisao na jednu godinu? Da, potpisao bih, činio sam to i ranije. Bi li Phil to učinio? Da. Pippen? Njega bi trebalo najviše uvjeravati, ali ako je Phil ondje, ako je Dennis ondje, ako sam ja ondje i idemo osvojiti sedmi naslov, Pip to ne bi želio propustiti", rekao je Jordan i priznao da ga izluđuje to što nisu dobili novu priliku.

Vlasniku Bullsa Jerryju Reinsdorfu te izjave nisu dobro sjele, pogotovo zato što su prikazane kao konačni zaključak filma, u kojem on nije dobio priliku za odgovor.

"Nisam bio zadovoljan njegovom izjavom. Zašto? Zato što zna da nije bilo tako. Michael i ja vodili smo neke privatne razgovore u to vrijeme, iz kojih nikad neću otkrivati detalje. Ali ni najmanje ne sumnjam da je Michaelu i tada bilo jasno da ne možemo složiti šampionsku momčad za sljedeću sezonu", rekao je Reinsdorf za NBC Sports Chicago.

Jordan je u filmu rekao da o tadašnjoj situaciji nikad nije razgovarao s vlasnikom kluba. Nije to ni približno jedina stvar koju je rekao u filmu, a za koju drugi tvrde da je laž.

Reinsdorf je istaknuo da se Phil Jackson odbio vratiti kao trener za sezonu 1998./99., a spomenuo je i Jordanovu ozljedu prsta na rezaču cigara, bogatu ponudu Houston Rocketsa Scottieju Pippenu i činjenicu da je Dennis Rodman nakon rastanka odigrao još samo 35 utakmica u karijeri. O svemu tome pisao je i pokojni Krause u gorespomenutim memoarima.

Sport.ba/Index