LEWIS VS TYSON

NAKON OVOG VIŠE NIŠTA NIJE BILO ISTO Nokaut koji je promijenio istoriju (VIDEO)

21. 05. 2020 - 18:18 | Borba >> Boks
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kroz istoriju boksa najveće borbe uglavnom pripadaju neprevaziđenom Muhamedu Aliju, najvećem od najvećih. Međutim, ako bismo birali, među pet najvećih bokserskih borbi svih vremena definitivno ulazi i meč koji se odigrao 8. juna 2002. godine u Pyramid Areni u američkom gradu Memphisu.

960

Britanac Lennox Lewis nokautirao je Mikea Tysona u osmoj rundi, nanijevši Iron Mikeu vjerovatno najteži poraz u karijeri. Interesovanje za ovu borbu bilo je ogromno. Organizatori su inkasirali 106,9 miliona dolara samo od televizijskih prava, a u istoriji boksa putem televizije gledanija je bila samo borba između De La Hoya i Mayweathera 2007. godine.

Uoči borbe bilo je mnogo problema, jer Las Vegas i nekoliko drugih gradova u SAD nisu željeli dati licencu Tysonu da boksuje. Tyson se nalazi na "crnoj listi", nakon što je odgrizao komad uha Evanderu Holyfieldu.

lewis-tyson-showtimne

Ipak, Memphis je dopustio borbu, koja je ujedno označila i kraj karijere Mike Tysona. Lewis je nokautirao Tysona u osmoj rundi, a Mike je nakon te borbe po prvi put u svojoj karijeri priznao protivniku da je bio bolji. Nakon tog poraza, karijera Mikea Tysona je strelovitom brzinom krenula prema dnu, a već naredne godine Tyson je proglasio bankrot...