LEWIS VS TYSON

NAKON OVOG VIŠE NIŠTA NIJE BILO ISTO Nokaut koji je promijenio istoriju (VIDEO)

21. 05. 2020 - 18:18 | Borba >> Boks

Kroz istoriju boksa najveće borbe uglavnom pripadaju neprevaziđenom Muhamedu Aliju, najvećem od najvećih. Međutim, ako bismo birali, među pet najvećih bokserskih borbi svih vremena definitivno ulazi i meč koji se odigrao 8. juna 2002. godine u Pyramid Areni u američkom gradu Memphisu.

960

Britanac Lennox Lewis nokautirao je Mikea Tysona u osmoj rundi, nanijevši Iron Mikeu vjerovatno najteži poraz u karijeri. Interesovanje za ovu borbu bilo je ogromno. Organizatori su inkasirali 106,9 miliona dolara samo od televizijskih prava, a u istoriji boksa putem televizije gledanija je bila samo borba između De La Hoya i Mayweathera 2007. godine.

Uoči borbe bilo je mnogo problema, jer Las Vegas i nekoliko drugih gradova u SAD nisu željeli dati licencu Tysonu da boksuje. Tyson se nalazi na "crnoj listi", nakon što je odgrizao komad uha Evanderu Holyfieldu.

lewis-tyson-showtimne

Ipak, Memphis je dopustio borbu, koja je ujedno označila i kraj karijere Mike Tysona. Lewis je nokautirao Tysona u osmoj rundi, a Mike je nakon te borbe po prvi put u svojoj karijeri priznao protivniku da je bio bolji. Nakon tog poraza, karijera Mikea Tysona je strelovitom brzinom krenula prema dnu, a već naredne godine Tyson je proglasio bankrot...