TIMO WERNER VELIKA ŽELJA

ČAK TROJICA NA PRODAJU Liverpool skuplja 54 miliona eura za toliko željenog napadača

21. 05. 2020 - 20:05 | Fudbal >> Transferi

Čelnici Liverpula spremni su prodati čak trojicu nogometaša kako bi osigurali novac kojim će dovesti toliko željenog napadača Timu Vernera (Timo Werner) iz RB Lajpciga.

Već neko vrijeme se njemački napadač povezuje s dolaskom na "Anfield", a u klubu ga trenutno cijene 54 miliona eura. Gotovo je sigurno da bi cifra prije samo nekoliko mjeseci bila i puno veća, ali zbog ekonomske situacije u svijetu uzrovokane koronavirusom, i oni su bili primorani smanjiti apetite.

"The Athletic" donosi vijest kako bi "Anfield" uskoro mogli napustiti Šakiri (Xherdan Shaqiri), Vilson (Harry Wilson) i Marko Grujić. Dok je prvi dobivao priliku na kapaljku prošle sezone, Vilson i Grujič nalazili su se na posudbama u Bornemutu odnosno Herti.

Ostaje za vidjeti hoće li u Liverpulu uspjeti prodati spomenuti trojac, ali dovođenje Vernera već neko vrijeme izgleda kao prioritet kluba s "Anfielda". 

Verner je u ovom trenutku jedan od najtraženijih igrača, a osim Liverpula za njegove usluge zainteresirani su i Mančester junajted, Čelsi i Bajern.

Njemački napadač je ove sezone postigao 21 gol uz sedam asistencija u 26 nastupa. Otkako je 2016. stigao iz Štutgarta za 10 miliona eura u 150 nastupa za RB Lajpcig zabio je 88 golova. Njegov ugovor s Lajpcigom traje do ljeta 2023. godine.