Ovaj tip je 100 dana trenirao kao superheroj: Rezultat je iznenadio i njega i sve koji su gledali

25. 05. 2020 - 12:58 | Druga strana sporta

Kad je vidio koliko se 30-dnevni izazov One-Punch Man pokazao uspješnim za neke koji su ga ispunili, Youtuber Brandon William odlučio ga je i sam iskušati

Kad je vidio koliko se 30-dnevni izazov One-Punch Man pokazao uspješnim za neke koji su ga ispunili, Youtuber Brandon William odlučio ga je i sam iskušati.

One-Punch Man je japanski superheroj iz serije stripova kojeg je stvorio umjetnik One 2009. godine, a kasnije je dobio i svoju anime adaptaciju.

William je sto dana radio sto čučnjeva te jednako toliko sklekova, trbušnjaka i trčao 10 kilometara.

Ispočetka mu je bilo naporno, a kad je uhvatio ritam i došao u formu, napretka nije bilo.

“Od 30. do 70. dana sam stagnirao. Nisam uočavao da dobivam na snazi. Svakodnevno vježbanje nije idealno za rast mišića. Treba im odmor”, kazao je.

Zato je posljednjih 30 dana dodao dva dana odmora kroz sedmicu. Ubacio je i neke rekvizite kako bi dodatno izazvao tijelo.
 
“Definitivno sam dobio na mišićnoj masi, uglavnom u ramenima i prsima”, kazao je, ali zaključio da napredak nije dramatičan kao što je bio tokom prvih 30 dana izazova.

“Ovo preporučujem raditi mjesec dana, nakon toga se tijelo navikne na iste vježbe koje se ponavljaju. Za jačanje mišića ipak savjetujem utege.”