11. JUNI JE MOGUĆI DATUM

Poznato kada se nastavlja Primera: Na samom početku očekuje nas super derbi

25. 05. 2020 - 19:34 | Drugi pišu >> Fudbal

Javier Tebas, predsjednik španske La Lige ubjeđen je da se takmičenje može nastaviti 11. juna, i to seviljskim derbijem između Seville i Real Betisa.

Tebas je priznao da ga je objava španskog premijera Pedra Sancheza proteklog vikenda da se sportska takmičenja mogu nastaviti od 8. juna iznenadila, ali je i potvrdio da su pripreme za nastavak sezone odmah počele.

Takođe je potvrdio da će od klubova biti zatraženo da budu fleksibilni i da poštuju zdravstvene preporuke Vlade.

“La Liga će se nastaviti u vikendu 12. i 13. juna. Ali, prva utakmica mogla bi se odigrati 11. juna. Namjera nam je da počnemo 11. juna, a prva utakmica bila bi između Seville i Real Betisa s početkom u 22 sata. Tokom sedmice ćemo igrati kasno uvečer, a za vikend ćemo imati tri termina“, kazao je Tebas za španske medije.

Naglasio je da su svi planovi privremeni, a povratak klubova najjače dvije španske lige potpunim treninzima očekuje se krajem maja ili prvog dana juna. Tebas je također podsjetio igrače na potrebu pridržavanja socijalne distancije i izolacije kao dijela postepenog povratka na terene.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lider na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.