COUTINHO U PROBLEMIMA

PROPAST KAKVA SE NE PAMTI Bayern ne želi Brazilca, a Barca ga neće natrag

25. 05. 2020 - 19:36 | Drugi pišu >> Fudbal

Philippe Coutinho bi se ovog ljeta trebao vratiti iz Bayerna u Barcelonu.

Bavarci su ga prošlog ljeta platili devet miliona eura uz mogućnost otkupa njegova ugovora, ali se Bayern zahvalio Barceloni na toj opciji i vratit će Brazilca na Nou Camp. Coutinho nije opravdao ni centa od 145 milijuna eura koliko ga je Barcelona 2018. godine platila Liverpoolu, a nije se previše iskazao ni u Münchenu.

Kad se vrati na Nou Camp, Coutinho će se ponovno morati izboriti za mjesto u momčadi, što mu do sad nije uspjelo, no kako piše Daily Mail, u Barcelonu se vjerojatno neće vratiti. Novi Arsenalov trener Mikel Arteta veliki je poštovalac Brazilca i navodno želi napraviti sve kako bi ga doveo na Emirates.

Kako piše francuski portal Le10sport.com, Arsenal je već stupio u kontakt s igračevim menadžerom Kiom Joorbachianom i vjeruje da će uspjeti dogovoriti njegov transfer.

Coutinho ugovor s Barcelonom ima do 2023. godine, a španjolski klub se nadao da će njegovom prodajom vratiti barem veći dio iznosa za koji ga je doveo. No padom Brazilčeve forme i dolaskom krize s koronavirusom sasvim je jasno da Barcelona neće moći za njega dobiti onoliko koliko želi.

Engleski mediji su prije dvije sedmice pisali da Barca traži 85 miliona eura za Brazilca, no očekuje se da će poslovično škrti Arsenal cijenu svesti u prihvatljive okvire i dovesti ga za manje novca.

Osim Arsenala zainteresiran je i Chelsea, no Topnici su zasad puno bliže Coutinhovom transferu.