SEMIH SENTURK

JAO KAKVA PROMJENA IMIDŽA Prepoznajete li ga? Malo koji čovjek je Hrvatima nanio toliku bol kao što je ovaj napadač

27. 05. 2020 - 18:39 | Druga strana sporta

Od osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj pod vodstvom Travničanina Miroslava Ćire Blaževića hrvatska nogometna reprezentacija cijelo je desetljeće čekala na prolazak grupe na jednom velikom takmičenju. Kad se to konačno i dogodilo, Vatreni su na šokantan način eliminirani.

Bilo je to na Evropskom prvenstvu koje se 2008. igralo u Austriji i Švicarskoj. Pod vodstvom sadašnjeg stratega WBA Slavena Bilića Hrvatska je upisala sve tri pobjede u grupi (Austrija, Njemačka i Poljska) i u četvrtfinalu došla na megdan Turskoj u Beču. Golova nije bilo nakon 90 minuta, činilo se da ih neće biti nikako, a onda je Ivan Klasnić u 119. minuti postigao pogodak koji je, mislili su svi u susjedstvu, uveo u polufinale.

Međutim, dok su Bilić i igrači slavili, koncentracija je popustila i u 122. minuti, u posljednjem napadu Turaka, Semih Sentürk matirao je Stipu Pletikosu. Šok, nevjerica, tuga, očaj - takve su emocije prevladavale kod Hrvata u Beču na stadionu, ali i u gradu gdje ih se okupilo oko 100 hiljada.

3e0fcb97681959f6b6c5

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Poslije tog zgoditka bilo je jasno da su Vatreni u psihološkom šoku i da će teško na penale izbaciti Turke. Tako je i bilo, od četvorice hrvatskih izvođača precizan je bio samo Darijo Srna, dok su promašili Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mladen Petrić.

Semih Sentürk postao je turski heroj. Kasnije je sam u nekoliko intervjua izjavljivao kako mu se život promijenio poslije tog gola.

Danas, 12 godina kasnije, Sentürk je pokazao potpuno novi imidž. Obrijao je glavu i pritom pustio brkove. Pogledajte kako izgleda...

b7bcab725b9b6fca4445

Foto: Twitter