TRENUTNO JE 153. TENISER SVIJETA

Denis Istomin: Optužite i mene, slažem se s Novakom

27. 05. 2020 - 21:10 | Tenis

Iskusni teniser Denis Istomin podržao je Novaka Đokovića u dvije ključne teme.

Istomin, trenutno 153. na svijetu, govorio je o stanju tenisa u trenutku pandemije korona virusa.

Teniser koji je prije tri godine napravio senzaciju eliminacijom Đokovića u drugom kolu Australijan opena, smatra da sadašnja situacija nije dobra.

"Razgovarao sam sa kolegama i po mom mišljenju, isto kao i drugih igrača, profesionalni tenis se neće igrati 2020. godine", kaže Istomin za "Ubitenis".

Istomin se osvrnuo na izjavu svjetskog broja jedan da nije za obaveznu vakcinaciju, zbog čega je bio na udaru brojnih stranih medija.

"Neka i mene optuže. Slažem se sa Novakom! Ne može da postoji obavezna vakcinacija, svako mora da ima izbor da li hoće ili ne", poručio je.

Isto tako Đoković je spremio plan za pomoć tenisera iznad 100. pozicije.

"Mislim da je to sjajna ideja. Teška su vremena za sve igrače, posebno za one sa nižim plasmanom, koji nemaju šanse da igraju na Gren slemovima i ATP turnirima. Sigurno mnogi od njih razmišljaju da ostave tenis. Nadam se da će im novac od tog Fonda pomoći da zadrže motivaciju", kaže Istomin.

Jedan od glasnih kritičara tog projekta bio je Austrijanac Dominik Tim.

"Svako ima pravo na mišljenje. Naravno da postoje igrači koji se ponekad ne trude previše. Isto, toliko puno njih ima koji naporno rade i nemaju novac da putuju i dođu do većih turnira. Nemaju šansu ni trener da ih prati. Sa obje strane ima smisla, jedino mi se ne sviđa što je Tim to javno rekao, umjesto da se o tome priča sa kolegama i ATP".

Istomin se složio sa Mateom Beretinijem da pomoć slabije rangiranim teniserima nije obaveza.

"Svako ima svoju finansijsku situaciju i verujem da bi svi trebalo da daju doprinos u skladu sa mogućnostima. Ne bi trebalo da postoje obaveze. Svako neka odluči koliko može da pomogne", zaključio je Istomin, konstatujući da će naredne dvije godine biti teške za ATP tur jer pandemija i dalje nije gotova.