SJEĆATE LI SE LEGENDARNOG Marjana Mijajlovića, PREŠAO JE NA ISLAM I IZGUBIO PORODICU, a evo kao danas izgleda i čime se bavi (FOTO)

29. 05. 2020 - 16:06 | Druga strana sporta

Njega možda ne znate, ali postoji velika vjerovatnoća da znate njegov glas. Pogotovo ako pratite utakmice Bundeslige, ili nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

Riječ je o regionalno poznatom sportskom komentatoru Marjanu Mijajloviću koji se četiri godine nije pojavljivao u javnosti, donedavno kada se iz Beograda uključio u emisiju sarajevske televizije "Facetv". Mijajlović je prašinu podigao prije četiri i po godine kada je riješio da promijeni vjeru, pređe u islam i uzme ime Mustafa. Javno ga se tada odrekla porodica, a međuostalom u otvorenom pismu njegova majka je poručila: On je, po majci, potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Kad bih mogla sada, ove sekunde, svu bih utrobu iščupala noževima i prstima, da izbacim gdje sam to dijete držala.

Mijailović ima izuzetno teške godine iza sebe, pošto je odluka da pređe u islam i promijeni ime u Mustafa izazvala buru loših stvari po njega. Odrekla ga se porodica, čak su majka i brat to učinili preko medija.

screenshot-232
Mijajlović sada živi u Beogradu gdje se stara upravo o bolesnoj majci i bratu, a navodno se iz Švajcarske gdje je radio u Srbiju vratio 2018.

Njegov hrapavi glas ponovo je prošao kroz zvučnike televizora širom Balkana, u emisiji pomenute televizije o virusu. On se javio iz izolacije gdje je potvrdio kako se nalazi u Beogradu.

- Lako je nama u kućama koji imamo verandu, dvorište, travu i pse. Evo ja sam iskoristio situaciju da pokosim komšinici travu, ali stavite se na mjesto nekog ko živi na 14. spratu u 50 kvadrata i nema terasu. Narod diše na ulici, na livadama, na poljima. I tu se kreće narod bilo koje države. U ovom slučaju pričamo o narodu u Srbiji s obzirom na to da ja ovdje živim. Ja sam nekoliko godina živeo u Sarajevu i jako dobro sam upoznao Sarajevo. Da biste znali kako Sarajevo diše, treba da pitate ljude na Vratniku, Čaršiji, Hrasnom, Grbavici, Alipašinom... Da osjetite impuls dešavanja šta narod misli - rekao je Mijajlović u svom prvom obraćanju poslije duže vremena, kazao je Mijajlović za "Facetv".

Potom je naglasio da vrijeme što više u godinama koje dolaze treba koristiti za učenje.

screenshot-233

- Prva objava u kuranu kaže - uči! Prema tome - uči! Sada dolazi na naplatu što se dovoljno ne čita i uči. Srbi su kao i sav narod na svijetu, imaju svoje mane i vrline. I Hrvati, Rusi, Bošnjaci, svi imaju mane i vrline. Ono što je srpska specifičnost jeste to da je uvek podjela na tri tabora, a ne na dva. Još jednom ponavljam, govorim kao analitičar. Kao čovek koji posmatra situaciju i nije tu ni na čijoj strani. Ono što mogu da kažem za kraj jeste da verujete sami sebi i da učite. Mora da se uči, da se čita. Svi mi volimo sport, volite muziku, sve je to okej, ali ulazimo u potpuno novu eru ljudskog čovečanstva. Znači, zbog toga mora da se uči i da se saznanjem suprotstavite nekim drugim stvarima. Neću sada da širim temu, ali čujem da je neki čovjek sa Bliskog Istoka uložio silne milione u nekakav engleski klub. To baš i neće ići tako. Zašto neće? Pa nemoj onda da mi protestuješ zašto Palestinci gube sve što gube u Izraelu. Pa gube zbog tih stvari i Izrael će uvijek da pobjeđuje dok se takve stvari dešavaju. A dragi moji, u Jerusalimu je sve počelo i u Jerusalimu će se sve završiti.

Izvor: blic.rs