STEPANČIĆ OSTAJE U MAĐARSKOJ

Standardni hrvatski reprezentativac riješio klupsko pitanje: Dobio sam sve što sam tražio

02. 06. 2020 - 10:05 | Ostali sportovi

Luka Stepančić potpisao je novi ugovor s mađarskim velikanom Pick Szegedom te će dodatne četiri godine noisti dres trostrukog prvaka Mađarske

Dva i pol mjeseca nakon što je odigrao posljednju utakmicu za svoj Pick Szeged, u Hrvatsku se vratio rukometni reprezentativac Luka Stepančić. U međuvremenu je u Mađarskoj prvenstvo službeno poništeno bez proglašavanja prvaka, a iz lige nitko neće ispasti niti će se ona proširiti ulaskom novih klubova. Ako sve bude u redu vezano uz pandemiju izazvanu koronavirusom, koja je dovela do prekida sezone, Labinjan će se u Szeged vratiti 25. maja, za kad je mađarski prvoligaš zakazao početak priprema.

Podsjećamo, osim Stepančića član Szegeda je i legendarni hrvatski golman rodom iz Hercegovine Mirko Alilović, a u klubu su još neka vanserijska rukometna imena poput Jonasa Kallmana, Joana Canellasa i Richarda Bode.

„Vratili bi se mi i ranije, ali nije mi imalo smisla da se po dolasku moramo zatvarati u stan ili kuću dva tjedna, kad je u Mađarskoj bila slična situacija kao u Hrvatskoj te smo imali dosta slobode što se tiče kretanja. Stoga smo čekali do trenutka kad će se ukinuti samoizolacija i kad je to stupilo na snagu, odmah smo krenuli na put te prošlog četvrtka stigli u Hrvatsku“, rekao je u razgovoru za Glas Istre Luka Stepančić pa nastavio:

„Kad sam odlazio iz Francuske, tražio sam klub u kojem ću dobiti željenu minutažu, a da se pritom on nalazi u europskom vrhu. Sve mi se to ostvarilo u Pick Szegedu, koji je po meni u "top pet" europskih klubova i u kojem sam dobio prostor za igru, povjerenje trenera, dobar rad i, na kraju krajeva, sve one druge uvjete koji idu uz rukomet“, naglasio je desni vanjski hrvatske reprezentacije.

„Iskreno, kad su mi već nakon šest mjeseci ponudili produljenje, činilo mi se to prerano i prebrzo te sam malo odlučio pričekati, no brzo smo sjeli za stol. Utanačili smo neke detalje, oni su prihvatili nešto moje, ja nešto njihovo i stvarno mi je drago što smo se tako lako dogovorili. Kad ti netko nakon šest mjeseci ponudi dodatne tri godine, onda je to potvrda da sam u kratkom periodu zadovoljio njihove želje, a kako sam ja s moje strane dobio u Szegedu sve ono što sam tražio, možemo reći da sam produžio ugovor na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je 29-godišnji Labinjanin.