NAKON ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA NS BIH

Fuad Kasumović: 'Neka se agonija sa Čelikom završi, pa nismo Real Madrid'

02. 06. 2020 - 14:50 | Drugi pišu >> Fudbal

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prokomentarisao je odluku Izvršnog odbora N/FSBiH da prekine prvenstvo i proglasi prvaka, putnike u Evropu i klubove koji su ispali.

"Prije svega želim da kao gradonačelnik izrazim svoje negodovanje na odluku Izvršnog odbora koji je na zahtjev Republike Srpske prekinuo prvenstvo iako imamo najbolji epidemiološku situaciju u regionu. Jedino se ovdje neće završiti prvenstvo. Da je to istina pokazuje podatak da je prije mjesec i po kod mene bio N/FSBIH vezano za reprezentaciju i to, a ja sam im rekao da moje informacije iz Banja Luke koje sam dobio da oni neće dati da se nastavi, jer Borac ide u Evropu, a da ako se nastavi prvenstvo, nisu sigurni da li bi to izborili. To se obistinilo, tako da nažalost politike ima u sportu i ušla je u sport."

Kasumović se osvrnuo i na cjelokupnu situaciju u Čeliku.

"Gradska uprava i grad Zenica ukupno za sport izdvaja 2 miliona maraka. Stanje u NK Čelik je neriješeno već godinama dana, a zadnji investitor koji je bio, i tu ima nekih nejasnih stvari, pa je grad preuzeo obavezu da im plati advokatski tim da te neregularnosti istraže i podigne eventualne prijave.

Grad je spreman do 100 hiljada maraka platiti revizorsku kuću koja će uči u Čelik i sve evidentirati da vidi na čemu smo. Kad budemo imali revizorski izvještaj, kad bude analiza tačno da znamo kome se duguje, jer nemoguće je da su ovi potpisivali ugovore i da se nekome 500 hiljada duguje, pa nije ovo Real Madrid", poručio je Kasumović.