NIKOLA GNJATOVIĆ

Umjesto da bude bolji od Đokovića i Ivaniševića, završio na heroinu

03. 06. 2020 - 22:03 | Druga strana sporta

Jako je malo onih koji uspiju preko trnja dovući se do zvijezda, a najviše je onih kojima se "svemir" ne poklopi i koji na kraju ostanu upamćeni kao jednom davno - talenti. Jedan takav slučaj je i s teniserom iz Srbije a koji je prvi potpisao ugovor s Headom na ovim prostorima nakon Gorana Ivaniševića, a koji je zbog loših financijskih prilika, a na kraju i narkomanske krize, završio kao konobar.

- Iza mene su bila imena kao što su Ivan Ljubičić i Ivo Karlović, u Poreču sam postao prvak države na iznenađenje svih, a Srđan Đoković za mene je rekao da nikad nije vidio većeg talenta, tako će nekad veliki teniski talent, Nikola Gnjatović za Nedeljnikafera.net započeti svoju priču. 

Tenis je podnošljiv do 14. godine života, no kad vam netko kaže da imate talentirano dijete, tad na godišnjoj razini takav talent može stajati i do 75.000 eura, jer valja putovati po svijetu i skupljati međunarodno iskustvo.

- Putovao sam po turnirima, igrao u Vimbldonu sredinom devedesetih, ali nije išlo. U isto vrijeme mi se i porodica raspala, u životu mi je bio totalni haos, rekao je Nikola i otkrio da je u jednom trenutku radio i kao konobar.

Na kraju je upao i u pakao droge - i to ozbiljne, najgore vrste. Upao je u heroinsku ovisnost.

- Prvi put sam heroin uzeo kao 21-godišnjak i tad kreće moj pakao. Upadam u dugove, u teške krize i čak i kradem ne bi li došao do droge. Više od 10 puta bio sam hospitaliziran i punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koja droga nosi sa sobom, otkrio je teniser koji je pobijedio i Rodžera Federera (Rogera) u  tinejdžerskim danima. 

No, uspio je pobijediti, kroz bolničko liječenje i terapije konačno je čist i to već navodno tri godine. Tenis nije zaboravio, a kako priznaje, boli ga što su ga brojni prijatelji odbacili i zaboravili.