Ova "sedmica" iz 1992. je prešla samo 775 kilometara, nećete sebi doći kad vidite u kakvom je stanju

16. 06. 2020 - 15:35 | Autosvijet

Posljednjih mjeseci sve češće se javljaju zanimljivi primerci jangtajmera, odlično očuvanih automobila s kraja '80-ih i početka '90-ih sa začuđujuće malo pređenih kilometara koji potom na aukcijama dostižu, pa čak i prestižu, cene svojih aktuelnih nasljednika.

Veoma neobična koincidencija je to što među takvim automobilima, u posljednje vrijeme ima najviše BMW modela. Upravo jedan takav BMW Serije 7, modela sa fabričkom oznakom E32, iz 1992. godine prodaje se u perfektnom stanju i sa samo 775 pređenih kilometara na brojčaniku.

Ovaj bijeli ljepotan ima interesantnu istoriju. Naime, automobil je prije 28 godina iz jednog njemačkog auto salona naručio kupac iz Velike Britanije, ali je, prije same isporuke, nažalost preminuo, piše Telegraf.

Automobil je potom pune 23 godine proveo u jednom auto-salonu, prije nego što je ga je potom kupio jedan Poljak. On očigledno nije previše eksploatisao ovu limuzinu što se jasno vidi po odličnom spoljašnjem i unutrašnjem stanju vozila.

Inače, u pitanju je model 740i, opremljen V8 motorom zapremine 4 litra sa 286KS, koji snagu na zadnje točkove preko petostepenog automatskog mjenjača. Inače, o stanju u kome se nalazi dovoljno govori i činjenica da su na točkovima još uvijek originalni Pirelli P600 pneumatici i originalne kočnice.

Auto je bio oglašen na prodaju po cijeni od 43.000 eura, ali po toj cijeni nije bilo zainteresovanih kupaca. Potom je otvorena aukcija na sajtu Catawiki, gdje je najviša ponuda iznosila 7.805 eura. Možda razlog ovako slabog interesovanja leži u tome što automobil ima volan s desne strane.