MIK ŠUMAHER

SVIJETOM ODJEKUJU SNAŽNE RIJEČI SINA MIHAELA ŠUMAHERA: Tata za mene nikad nije bio najbolji vozač na svijetu!

30. 06. 2020 - 08:12 | Autosvijet

Mik Šumaher, nasljednik neprevaziđenog šampiona Formule 1, objasnio kakva je situacija u slavnoj porodici.

Nasljednik čuvenog Mihaela Šumahera, o čijem stanju se ne zna gotovo ništa još od teške nesreće koju je doživeo na skijanju na kraju 2013. godine, napisao je otvoreno pismo o slavnom ocu.

1688875-screenshot-4-ff

FOTO: PROFIMEDIA

- On je na prvom mjestu uvijek bio moj otac. Lekcije i savjete koje sam dobio od njega ne uzimam zdravo za gotovo. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili previše depresivan - napisao je Mik, koji je zajedno sa sestrom Đinom Marijom i majkom Korinom oduvijek bio centar svijeta za Miahela Šumahera, prenosi Kurir.

- Veoma rano sam shvatio da hoću da budem vozač Formule 1, da budem šampion. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, sa osam sam se takmičio na nacionalnom niovu. Sa nekih 11, 12 godina znao sam da trkama hoću da se bavim profesionalno - piše MIk, koji nije dozvolio da ga poremeti breme slavnog prezimena.

- Koristio sam različita imena, trkao se inkognito kako bih dokazao da nisam "tatin sin". Ja sve razumijem, moj otac je petostruki uzastopni šampion u Formuli 1 u godinama nakon mog rođenja. To je prilično nevjerovatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svijetu.