TONI TAPALOVIĆ

OTKRIVENO KO JE ČOVJEK KOJI JE NATJERAO NEUERA DA PJEVA USTAŠKE PJESME! On "truje" Nijemca i tjera ga da pjeva Thompsona!

13. 07. 2020 - 09:23 | Druga strana sporta

Jedan od najboljih golmana svijeta, Manuel Neuer, boravi trenutno na dalmatinskom primorju, uživa, ali i privlači veliku pažnju javnosti kako u regionu tako i u domovini.

Prvih dana privlačio je veliku pažnju Hrvata, a onda je zapjevao pjesmu "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona, inače poznatog po veličanju ustaštva.

SJAJNI GOLMAN IZLOŽEN ŽESTOKIM KRITIKAMA U DOMOVINI NAKON ŠTO JE SPOMINJAO 'HERCEG BOSNU' Neuer odlučio odgovoriti, izgovorio je samo ovu rečenicu

Uslijedile su brojne kritike za slavnog čuvara mreže iz domovine, a tamošnji mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovom pjevanju.

Na snimku koji je uzburkao strasti u regionu, pored golmana Bayerna nalazi se legenda hrvatskog fudbala, bivši golman i sadašnji trener čuvara mreže Bayerna Toni Tapalović. Hrvatski mediji tvrde da je upravo on glavni krivac što se Neuer našao u našem komšiluku, a vjerovatno i jedan od najzaslužnijih za to što zvijezda Bayerna pjeva kontraverznu Thompsonovu pjesmu. 

2276355-screenshot-3-ff

FOTO: REUTERS

Za one koji ga baš i ne poznaju, Tapalović je fudbalsku karijeru započeo u ranim godinama, a već 1986. igrao je za mlađe uzraste gelsenkirhenske Fortune. S 10 godina prelazi u mladu ekipu Schalkea, a od 1999. povremeno igra i za amatersku ekipu istog kluba. Profesionalni ugovor dobio je tek za dvije godine zbog povrede meniskusa na koljenu sredinom 1999.

Krajem 2001. odlazi u Bochum, gdje ostaje pod ugovorom do 2004. U oba bundesligaša nije odigrao niti jednu utakmicu u Bundesligi. 2004. prelazi u KFC Erdingen u zapadnoj Regionaligi, gdje ostaje do 2005., odigravši 26 utakmica za taj klub. 

Od 2005. Tapalović postaje igrač Kickers Ofenbacha, ali nije ni debitovao, pa se 2006. vraća u Schalke. Nakon odlaska Francka Rosta 2007., ponovo je bio u sastavu za profesionalnu ekipu.

2010. potpisuje s bundesligašem Mainzom, za čiju je rezervnu ekipu igrao, vrativši se tako ponovo u Regional ligu. Nakon novih povreda, prednjih ukrštenih ligamenata 2010. godine odlazi i u penziju. 

Nakon igračke karijere pune povreda, Tapalović se okrenuo treniranju mladih golmana. Njegovo početno iskustvo bili su juniorski golmani Schalkea. Od sezone 2011./12., trener je golmana slavnog Bayerna. Poznanstvo s Neuerom datira još iz vremena provedenog u Schalkeu, a upravo ono je izgleda glavni krivac zbog neprijatnih scena koje nam dolaze s dalmatinskog primorja...

(Sport.ba)