LANDO NORRIS

O podvigu vozača McLarena priča cijeli svijet: Ono što je uradio u posljednja dva kruga graniči s NEMOGUĆIM! ZAPLJESKAO BI MU I SCHUMI (VIDEO)

13. 07. 2020 - 11:22 | Autosvijet

Drugu trku u šampionatu Formule 1 voženoj na stazi “Red Bull Ring” u Austriji obilježio je pobjednik Lewis Hamilton, havarija Ferrarija čija su oba pilota zbog međusobnog “čukanja” u prvom krugu odustala, ali ipak najviše od svih – Lando Norris.

f1-podium-lando-norris-2020-austria

Vozač McLaren je odvozao jednu od najboljih trka karijere, naročito finiš kakav se rijetko viđa u Formuli. Norris je u posljednja dva kruga trke uspio da se s osmog mjesta probije na peto i tako zaokruži dva spektakularna vikenda u Štajerskoj.

Podsjećamo, 20-godišnji Britanac je prije sedmicu dana na istom mjestu trku završio kao treći, i to najbržim posljednjim krugom kojim je s podijuma istisnuo Hamiltona.

skysports-lando-norris-lance-5037856

Ovog puta je bio peti, ali je podvig veći nego prije nedjelju dana, jer je u samo dva kruga uspio da pretekne trojicu rivala: najprije Daniela Ricciarda iz Renaulta, a onda dvojicu pilota Racing Point tima, Lancea Strolla i Sergija Pereza, za delirijum u taboru McLarena.

Pogledajte kako je sjajni Lando “gazio” u finišu trke i preticao rivale “kao od šale”.