Lewis Hamilton postavio rekord koji će se teško srušiti

13. 07. 2020 - 22:39 | Ostali sportovi

Lewis Hamilton debitirao je u Formuli 1 2007. godine i od tada je pobijedio u barem jednoj utrci svake sezone. Jučerašnjom pobjedom u Austriji produžio je taj nevjerojatni niz na 14 sezona.

lewis-hamilton-postavio-rekord-koji-ce-se-tesko-srusiti

Hamilton, najbolji vozač današnjice, do prve pobjede stigao je kao vozač McLarena u Kanadi. Odmah u toj sezoni je slavio i u SAD-u, Mađarskoj i Japanu, a sljedeće sezone je bio najbolji na pet utrka i postao svjetski prvak. 

U ovih 14 sezona najbliže prekidu niza britanski vozač bio je 2013. godine u svojoj prvoj sezoni u Mercedesu. Tu sezonu završio je na četvrtom mjestu iza Sebastiana Vettela, Fernanda Alonsa i Marka Webbera, a do jedine pobjede stigao je u Mađarskoj, na jednoj od svojih omiljenih staza na kojoj je rekorder sa sedam pobjeda.

U prethodnih šest sezona Hamilton je pet puta bio prvak, a bez titule je jedino ostao 2016. godine. Jučerašnjom pobjedom, 85. u karijeri, približio se na šest trijumfa od rekorda Michaela Schumachera. U ovoj sezoni 35-godišnji Britanac lovi sedmu titulu i Schumacherov rekord po broju naslova prvaka.

Sport.ba/Index