Zukanović ima ponude iz Italije

14. 07. 2020 - 14:24 | Fudbal >> Transferi

Ervin Zukanović (33) odnedavno je slobodan igrač nakon što je napustio italijansk SPAL. Prethodno im je oprostio dugovanja iz perioda korona krize, ali nije mogao pristati i na odricanje od plata do kraja sezone.

U tim danima se i lakše povrijedio, pa je rastanak došao kao najbezbolnija opcija iako je sportski direktor SPAL-a prethodno izjavio kako su našeg reprezentativca pokušavali dovesti već nekoliko sezona.

screenshot-33

Zukanović se prethodnih dana od povrede oporavljao u posebnom medicinskom centru u Splitu, a trenutno je u Sarajevu gdje je nastavio sa treninzima i gdje čeka transfer u novi klub.

Kao igrač sa više od 130 nastupa u Seriji A prošlu zimu imao je nekoliko ponuda iz Italije, a najkonkretnije su bile one iz Cagliarija (želio ga je dovesti trener koji ga je vodio u Sampdoriji) i SPAL-a. U isto vrijeme stigla je i ponuda vlasnika Leicester Citya koji su u Belgiji kupili klub i željeli sa Zukanovićem učvrstiti svoju odbranu.

Odlučio se za SPAL kako bi bio spreman za utakmice baraža za EURO 2020 jer je Dušan Bajević najavio kako će računati na iskusne igrače. Bajević želi smireno i strpljivo pokušati doći do plasmana reprezentacije BiH na ovo veliko takmičenje.

Zukanović ponovo ima ponude iz Italije gdje ima dobar renome, ali i Belgije i arapskih zemalja. Kako saznaje Reprezentacija.ba izbor kluba će podrediti potrebama reprezentacije i selektora Bajevića, odnosno birati klub u kojem će imati dobru minutažu do utakmica baraža za EURO 2020.

Zukanović je u Italiji igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu, Atalantu, Genou i SPAL.

Sport.ba/Oslobođenje