Gvardiola pred revanš NAHVALIO Zidana: Pogledajte šta je izjavio

31. 07. 2020 - 19:20 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U martu je City slavio u Madridu 2:1, ali daleko od toga da je dvomeč riješen

Nakon završetka najjačih liga, pažnja fudbalske javnosti prelazi na najveću scenu.

Naredne sedmice se nastavlja Liga prvaka, a 7. avgust je datum velikog okršaja – Manchester city protiv Reala, u revanšu osmine finala.

“Real je veliki tim, odavno je veliki tim. Mečevi protiv Reala, kada su ga vodili Murinjo ili Pelegrini, pomogli su mi da budem bolji trener. Radujem se izazovu sa Zidanovim Realom. On je čovek koji ima tri vezane Lige šampiona, koji je prekinuo dominaciju Barselone u Španiji, a to se ne događa slučajno”, kazao je Gvardiola za DAZN.

Pep je u superlativu pričao o Zizuu…

“Da li je bolji kao igrač ili trener? Teško pitanje. Dopadaju mi se obe njegove verzije. Kao igrač je bio – vau… Žao mi je što nisam igrao sa njim, već protiv njega”, kazao je Gvardiola.

Sitijeva želja je Liga prvaka.

“To je želja svakog trenera i svakog kluba. Pokušali smo jednom, drugi put, treći put… Nismo uspeli, a da li smo razočarali? Moguće, mada – najvažnije je pokušavati.”

Otkrio je da je Liverpul iz minule sezone bio najteži rival kojeg je imao u karijeri.

“Što god da uradiš imaš problem. Ako im daš loptu, ne puštaju te da dišeš. Ako im uzmeš loptu, nađu prostor da te ‘ubiju’. Bilo je gotovo nemoguće suprotstaviti im se”, rekao je Pep.