Tri gola Plavih za 14 minuta i sigurna pobjeda protiv Veleža

01. 08. 2020 - 22:43 | Drugi pišu >> Fudbal

Željezničar je u okviru 1. kola M:tel Premijer lige BiH savladao Velež sa 3:0.

U 12. minuti velika prilika za Velež, lopta se nesretno odbila do Mulića koji je istrčao pred naš gol, šutirao, ali je Erić sjajno odbranio. Minutu poslije Željo odgovara, Sadiković proigrava Juričića čiji lob udarac odlazi tik iznad prečke domaćeg gola. Plavi su poveli u 17. minuti. Mujezinović je gurnuo za Lendrića, ovaj nesebično ubacio u sredinu gdje je Luka Juričić natrčao i doveo naš tim u vodstvo. 

Mulić u 19. minuti šutira iz slobodnog udarca sa 30 metara, Erić paradom izbacuje u korner. Već u 21. minuti bilo je 2:0. Ponovo je odbrana Veleža izigrana na centru, Lendrić je uposlio Mujezinovića koji je istrčao 40 metara i matirao Bobića. U 26. minuti iskosa s desne strane lukavo šutira Lendrić, ali lopta odlazi malo pored gola Veleža. Dvije minute poslije Velež lijepo izigrava nakon kornera, a udarac Vehabovića odlazi pored gola. U 29. minuti Željo postiže i treći gol. Lendrić je iskosa primio loptu, ušao u sredinu, šutirao sa vrha kaznenog prostora i pogodio za 3:0.

Lendrić u 38. minuti probacuje defanzivcu gostiju kroz noge, snažno šutira, Bobić dobro brani. U sudijskom vremenu Cvijanović šutira s desne strane, lopta odlazi malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Plavi su gostima prepustili inicijativu, ali do 75. minute Velež nije ozbiljnije zaprijetio našem golu. U pomenutoj minuti Ovčina iskosa izlazi pred Erića koji mu brani udarac. Cvijanović u 78. minuti šutira, Erić sigurno hvata. U 82. minuti Erić još jednom sjajno brani, prethodno je šutirao Cvijanović. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Erić – Stevanović, Ikić, Kosorić, Šehić – Sadiković, Hajdarević, Mujezinović (Subašić od 65. (Milićević od 87.)), Bekrić (Blažević od 82.) – Juričić (Štilić od 65.), Lendrić (Hajrić od 82.).
Velež: Bobić – Ćosić, Zvonić, Chesmedijev, Čivić – Radovac, Pršeš – Brandao, Vehabović, Cvijanović – Mulić. Još su igrali: Osmić, Bihorac, Ferreyra, Zeljković, Ovčina.
Žuti kartoni: Ikić, Juričić, Radovac, Milićević.

Izvor: fkzeljeznicar.ba