SERIE A

MILAN JE U VELIKOM STILU OKONČAO SERIJU A, ALI SVI PRIČAJU O OVOME Nakon utakmice pao na travnjak i plakao kao malo dijete pred praznim tribinama

02. 08. 2020 - 12:23 | Drugi pišu >> Fudbal

Milan je u velikom stilu odigrao nastavak Serije A, nakon prisilne pauze koja je zaustavila čitavu planetu. Da su Rossoneri igrali ovako od početka sezone, borili bi se za sami vrh, ali sada će se morati zadovoljiti šestim mjestom i plasmanom u Ligu Evrope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s been a season we'll hardly forget, thank you for always being by our side! ❤️???? #SempreMilan

A post shared by AC Milan (@acmilan) on

Svi su oduševljeni Zlatanom Ibrahimovićem, koji će uskoro napuniti 39, ali i dalje zabija kao na traci. Ipak, ovog puta Šveđanin bh. korijena nije bio u centru pažnje već Giacomo Bonaventura.

30-godišnji vezni igrač odigrao je svoju posljednju utakmicu za Milan protiv Cagliarija. Rossoneri su slavili s uvjerljivih 3:0, a Bonaventuru su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka obuzele emocije i zaplakao je pred praznim tribinama "San Sira", što je samo pojačalo doživljaj neopisive tuge.

55ced7cd-59d0-4c66-aa16-8b0501109a67

Podsjećamo, Bonaventura je stigao u Milan bukvalno u posljednjim satima prijelaznog roka 2014. godine iz Atalante za sedam miliona eura. Prvobitno je bila planirana kupovina Jonathan Biabianyja, ali je otkazano zbog srčanih problema. 

I umjesto njega stigao je Bonaventura, koji je za šest godina postao jedan od miljenika navijača. U dresu Milana odigrao je 193 utakmice uz 35 golova i 30 asistencija. Odlično za jednog veznjaka.

Bonaventuri ovo ljeto istječe ugovor, a Milan je definitivno odlučio da mu ne ponudi nastavak saradnje. Još uvijek se ne zna pouzdano gdje će nastaviti karijeru, a najglasnije špekulacije dosad bile su o Laziju, Napoliju i Fiorentini. Najbrži je ipak bio Torino koji mu je već ponudio dvogodišnji ugovor, ali ga Bonaventura zasad nije prihvatio.

Na utakmici protiv Cagliarija asistirao je za zadnji gol na susretu Castilleju. Sigurno je da ga navijači neće brzo zaboraviti...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you Jack ❤️???? @jackbonaventura ❤️???? #MilanCagliari #SempreMilan

A post shared by AC Milan (@acmilan) on

(Sport.ba)